segítéSEK

segítéSEK

Bemutatkozás

Új időszámítás kezdődött 2020 januárjában az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) társadalmi felelősségvállalási tevékenységében, elindult a segítéSEK projekt. A SEK-től korábban sem volt idegen Szent Márton szellemisége, ezzel viszont nagyszabású projekt keretében vált a mindennapjainak részévé a segítés. 

A Savaria Egyetemi Központ kiemelt célja, hogy hallgatóiban tudatosítsa: nem a diploma megszerzése kell, hogy az elsődleges motivációjuk legyen, hanem hogy az oklevél birtokában a társadalmat tudásukkal, valamint cselekvő akaratukkal egyaránt szolgálják. 

Családias, összetartó a Savaria Egyetemi Központ hallgatói közössége, amelynek tagjai nem csak egymásnak segítenek, legyen szó akár egyetemi véradásokról, amelyeken nagy számban jelennek meg, vagy egyéb kezdeményezésről. 

A SEK polgárainak szociális érzékenységét jól mutatja, hogy rendszeresen segítenek a rászorulókon.  

Korábban a Kutatók éjszakáján öt halmozottan hátrányos Vas megyei általános iskola diákjainak szervezett programokat a campus.  

2018-ban a hallgatói önkormányzat segítségével a Gólyabálon több mint kétszázötvenezer forint gyűlt össze a kórházban fekvő súlyosan beteg gyermekek tanulását segítő Amigos a gyerekekért Alapítvány részére, 2019-ben pedig hasonló összeg, amelyből a zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény általános iskolai autista csoportjainak támogatására, egyedi fejlesztését segítendő eszközöket vásároltak.   

Száznál is több beteg gyermek karácsonyát tette szebbé az intézmény hallgatói és oktatói, valamint munkatársai jóvoltából, amikor az Alpokalja – A Daganatos Betegekért Közhasznú Alapítvány számára gyűjtött ajándékokat.  

Az egyetemi központ az 1000 szív a Démétér Házért elnevezésű akció keretében jótékonysági fotózásnak adott helyet.  

ELTE szombathelyi campusán tavaly februárban alakult meg a hallgatókból, oktatókból és dolgozókból álló Savaria Mentőcsapat, a helyi katasztrófavédelembe betagozódva, ötven fővel, amely 2024-ig érvényes Nemzeti Minősítő Oklevelet szerzett alapvető vízkár-elhárítási tevékenység szakterületre. 

Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa