Esélyegyenlőség és fogyatékosügy

Esélyegyenlőség és fogyatékosügy

Esélyegyenlőség és fogyatékosügy

A SHÜTI újonnan elkészült rövidfilmjeit ide kattintva nézheti meg.

Esélyegyenlőség - speciális szükségletű hallgatók - Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI)


Egyetemünk az esélyegyenlőség jegyében speciális jogokat, eszközöket biztosít azon hallgatói számára, akik fogyatékossággal élnek vagy tartós betegséggel rendelkeznek, amely hátráltatja tanulmányaik előrehaladását, akadályozza őket akár a szorgalmi időszakok, akár a számonkérések során.
 

Kikhez fordulhatsz segítségért?
Amennyiben úgy érzed, Neked is szükséged lehet segítségre, információra vagy a Te szükségleteidhez alkalmazkodó számonkérési körülményekre, nincs más teendőd, mint regisztrálni a SEK Fogyatékosügyi Koordinátoránál vagy érdeklődni Hallgatói Önkormányzat Esélyegyenlőségi referensénél. A speciális jogok célja, hogy speciális helyzete miatt egyetlen hallgatót se érjen igazságtalan hátrány egyetemi évei során. Természetesen az egyetem minden érzékeny adatot a lehető legbizalmasabban kezel.

Az érintett hallgató igényelhet rendszeres szociális támogatást, mely ösztöndíj speciális szükségletű hallgatók esetén kiemelt kategóriába esik. Fontos azonban, hogy szakorvosi vagy orvosszakértői bizottság által kiállított igazolásra van szükséged az érintettség igazolásához. Figyeld a szemeszter elején a szociális támogatás pályázati kiírását!

Amennyiben úgy érzed, hogy személyi segítőre van szükséged a szorgalmi időszakban, úgy jelezd ezt a Fogyatékosügyi Koordinátornál vagy a HÖK esélyegyenlőségi referense felé, ők segítenek a személyi segítő megtalálásában.
 

Na de ki is az a személyi segítő?
A személyi segítő egy hallgatótársad, akivel egyeztetés után együtt tudsz közlekedni, segít megismerni és megtalálni a termeket, könyvtárat, scannert stb. és segít eligazodni az egyetemi életben.