LEVEL UP

LEVEL UP!

 

LEVEL UP – Legyél velünk az első! Az ELTE szombathelyi jelenléte óriási lehetőséget jelent számodra.

(2023.06.13.)

Köszöntünk téged, mint leendő ELTE-s egyetemistánkat.

Lassan zárulnak az érettségi vizsgák... Huhh, de jó ezen is túl lenni... 
Itt az ideje fejest ugrani a nyárba!

A "fejesugrás" előtt engedd meg, hogy gondtalanná tegyük a nyaradat. 
Hogy mi kell hozzá?
Néhány tennivaló még akad a februárban beadott jelentkezéseddel, hogy végleges legyen. Ebben kívánunk neked segíteni!
 

 

SORRENDMÓDOSÍTÁS – ON!
LEVEL UP ELTE SZOMBATHELY

1) A 2023 szeptemberében induló képzésekre jelentkezve július 12-ig módosíthatjátok a korábban megjelölt szakok sorrendjét. 

2) Az E-felvételiben sorrendet módosítani ugyanis csak egyetlen alkalommal lehet az eljárás során. Vagyis aki megtette, később már nem módosíthat újra, hiába gondolja meg magát közben. 

3) Fontos leszögezni, hogy csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni. Nem lehet új képzést megjelölni.

4) Most, hogy kezedben az érettségi és a középiskolai bizonyítványod, véglegesednek a felvételi pontjaid. A felvételi pontjaid tudatában lehetőséged van a jelentkezési sorrenden is módosítani.
 

Az ELTE szombathelyi jelenléte óriási lehetőséget jelenthet a továbbtanulni vágyóknak. Élj vele te is! Július 12-ig módosíthatsz választott szakjaid sorrendjén az E-felvételiben. Az ELTE az ország legkiválóbb egyeteme, amely évről évre a legtöbb jelentkezőt vonzza. Tedd a legjobbat az első helyre!
Miért mennél máshova, ha helyben is ELTE-s diplomát szerezhetsz?

Az ELTE szombathelyi campusán támogató, inspiráló és sokszínű közösség vár.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban családias hangulatban, kiváló oktatók és hallgatótársak között fejlesztheted a tudásodat. Nálunk biztosan lesz kollégiumi helyed, ha megfelelsz a bekerüléshez szükséges feltételeknek, és kiemelt ösztöndíjakkal várunk.

Emellett az ELTE számos lehetőséget kínál nemzetközi tapasztalatok szerzésére is. Erasmus-ösztöndíjjal várhatóan több mint 1200 ELTE-s hallgató utazhat külföldi partneregyetemekre tanulás vagy szakmai gyakorlat céljából. Ez neked is lehetőséget ad arra, hogy nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is fejleszd a szakmai és személyes képességeidet.

A sorrendmódosítási határidő lejártáig módod van alaposan megfontolni a választásodat. Az ELTE által nyújtott lehetőségek és az intézmény jó hírneve alapján érdemes az egyetem szombathelyi képzését első helyre tenned, hogy a lehető legnagyobb esélyed legyen bekerülni a vágyott szakra. ELTE-s diplomával a kezedben versenyelőnnyel indulsz a munkaerőpiacon!

Bármilyen kérdésed van, tedd fel a felveteli@sek.elte.hu e-mail címen, és 24 órán belül megválaszoljuk leveledet.

 

Szerezz ELTE-s diplomát Szombathelyen, hogy versenyelőnnyel indulj a munkaerőpiacon.

Tedd az ELTE-t az első helyre, hogy nálunk biztos helyed legyen!

LEVEL UP ELTE Szombathely!

TEENDŐK:

 • Az E-felvételi oldalára minél előbb fel kell töltened a középiskolai bizonyítványodat csatolt fájlként. Erről értesítést is kaptál az Oktatási Hivataltól. Azok is kaptak levelet, akik idén érettségizőként a korábbi évfolyamo(ka)t már feltöltötték, viszont az utolsó év végi bizonyítványuk még hiányzik, mert még nem kapták meg azt. Rájuk a 2023. július 12-i határidő vonatkozik – legkésőbb eddig kell pótolni a hiányzó dokumentumokat, adatokat –, viszont javasolt a kézhezvétel után minél hamarabb feltölteni a bizonyítványt, a feldolgozást segítendő.

 • Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a kérelem rögzítését, vegyétek figyelembe a feldolgozási időt is! Erre különösen azoknak kell figyelniük, akik sorrendet is szeretnének módosítani, és finanszírozási párt is felvennének. Ezeket ugyanis csak egymás után tudják megtenni. Az elküldött kérelem nem vonható vissza. Ezért a kérelem elküldésekor ajánlott körültekintően eljárni, és mentés előtt ellenőrizni, hogy valóban úgy állítottad-e be az új sorrendet, ahogy szeretted volna.

 

MIT KELL FELTÖLTENI?

 • A tanulmányi pontok számításához szükséges oldalakat: ezek jellemzően az utolsó két évfolyam eredményeit tartalmazó lapok.

 • Ugyanakkor, ha valaki olyan idegen nyelvből vagy természettudományos tárgyból szeretné a pontjait számíttatni, amit nem az utolsó két évben tanult, akkor azokat a korábbi éveket is töltse fel, amelyeken ezek az eredmények szerepelnek.

 • Nyelvvizsgák: Javasoljuk, hogy a már kezedben lévő államilag elismert nyelvvizsgáidat is jelentsd be az E-felvételi oldaladon. (Az E-felvételi Közhiteles nyilvántartásokból származó információk menüpontjában.) Ha 2003. január 1-je után szerezted meg a nyelvvizsgádat, akkor elegendő a bizonyítványon lévő anyakönyvi számot és sorszámot megadnod. Ezt is most tedd meg. Magát a bizonyítványt nem kell feltöltened. Ha bejelentetted a nyelvvizsgádat az E-felvételi oldalon, néhány nap múlva nézz rá, hogy megkaptad-e a hitelesített státuszt. Csak akkor számítják be a nyelvvizsgapontjaidat, ha ez megtörtént.

 

ELLENŐRIZD PONTJAIDAT!

Kiszámolhatod a végleges pontjaidat a felvi.hu pontszámító kalkulátorával!

Néhány nap múlva megjelennek a felvi.hu oldalon a saját E-felvételi rendszerben is a pontjaid. Az Oktatási Hivatal által számolt hivatalos pontjaid is megjelennek a saját E-felvételidben, ahol a megjelölt szakjaid is vannak: Jelentkezések és pontszámok menüben. Ellenőrizd, hogy a te általad számolt pontok és a hivatalosan számolt pontok megegyeznek e!

NA MOST JÖHET A FEJES A NYÁRBA!
 

 

Szeretnél egy olyan egyetemre járni, ahol már-már személyre szabott oktatásban részesülsz, és olyan kiváló tanároktól lesheted el a szakma fortélyait, akik kihozzák belőled a maximumot, és akikre még évtizedek múlva is jó szívvel gondolsz vissza? Tedd első helyre az ELTE szombathelyi képzését.

► Minden kollégiumi helyet igénylő hallgatónknak tudunk férőhelyet biztosítani két–három percre az egyetemtől, a borsos albérletárak töredékéért.

 • Pável Ágoston Kollégium: Szombathely, Magyar László u. 1. és Ady Endre tér 3/A. A kollégiumi díj havonta 12 320 Ft–17 880 Ft.
 • II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium: Szombathely, Hollán Ernő u. 10–12. A kollégiumi díj havonta 22 500 Ft.

► Elérhető ösztöndíjak, támogatások:

 • Tanulmányi ösztöndíj: havi 12 500–akár 65 000 Ft
 • Alaptámogatás: egyszeri 83 300 Ft (elsőéveseknek) vagy 124 950 Ft
 • Rendkívüli szociális támogatás: egyszeri 10 000–120 000 Ft
 • Rendszeres szociális támogatás: havi 8 330 Ft-tól
 • Sport-, kulturális, tudományos és közéleti ösztöndíjak: havi 5000–60 000 Ft (havonta pályázhatók)
 • Tudományos demonstrátori ösztöndíj: legfeljebb 100 000 Ft félévente
 • Duális gépész vállalati ösztöndíj: havi 150 000 Ft

► Egyéb:

 • Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj: havi 40 000 Ft,
 • Klebelsberg képzési ösztöndíj: 125 000–375 000 Ft félévente (tanító-, illetve osztatlan tanárképzésben résztvevőknek),
 • Szombathely visszavár ösztöndíj: havi 50 000 Ft.
 

A Savaria Egyetemi Központban minden adott, hogy egyetemi éveidet életed egyik legboldogabb időszakaként tartsd majd számon.

Nálunk nem csupán kiváló oktatóktól tanulhatsz, hogy értékes ELTE-s diplomával a kezedben lépj a munkaerőpiacra, hanem számos területen bontakoztathatod ki a tehetségedet, valamint találhatod meg az érdeklődésednek megfelelő elfoglaltságot.

Egyik erősségünk az önszerveződő hallgatói közösségek: a hiphop tánccsoporttól a diákműhelyekig terjed a skála. De ha épp nincs kedvedre való, hozz létre egyet te, mi ebben támogatni fogunk. 
 

Szerezz ELTE-s diplomát Szombathelyen, hogy versenyelőnnyel indulj a munkaerőpiacon.

Tedd az ELTE-t az első helyre, hogy nálunk biztos helyed legyen!

LEVEL UP ELTE Szombathely!

 

Adatkezelési tájékoztató ide kattintva letölthető.

2023.06.12.