Internetelérés

Tudnivalók a SEK vezeték nélküli hálózatáról

Tisztelt Munkatársunk / Hallgatónk!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központjában és a Pável Ágoston kollégiumokban az „EDUROAM” nevű WiFi hálózat minden dolgozónk és aktív hallgatónk számára hozzáférhető.
A szolgáltatás szinte bármely WiFi kapcsolódásra alkalmas eszközzel (laptop, okostelefon stb.) kompatibilis.
A szolgáltatás igénybevétele személyhez kötött, használatához egy WiFi azonosító szükséges.
Azok a polgárok akik nem ELTE-sek, de a honos intézményük csatlakozott az Eduroam-hoz, azok az ottatni azonosítójukkal használhatják az Eduroam hálózatot.


Hozzáférés igénylése

Az azonosítót az Informatikai Igazgatóság Ügyfélkapuján keresztül elektronikusan lehet igényelni. Az IIG ügyfélkapujába IIG azonosítóval léphet be. Ez megegyezik a Caesar azonosítóval (felhasználónév és jelszó ugyanaz). Amennyiben nincsen még önnek IIG azonosítója úgy beléphet az ELTE-s Neptun-kódjával és jelszavával is, és elkészítheti az IIG azonosítóját. Belépés után válassza a "WiFi igénylés" lehetőséget és haladjon végig a folyamaton.

Beállítási útmutató

Eszközén a WiFi hálózatok listájában válassza az "eduroam" SSID-t (hálózati azonosítót). A felhasználóneve az Ön IIG/Caesar azonosítója és a '@elte.hu' végződés pl. xy@elte.hu, a jelszó az Ön IIG/Caesar jelszava.
Amennyiben szükséges a "CA hitelesítés módja" lehetőségnél a "Ne hitelesítse" beállítás is megadható, illetve ha az eszköz kérdezi akkor válassza a "megbízható" jelölést a hálózati kapcsolathoz.

 

Click here for the english version.

Ezt a dokumentumot ide kattintva letöltheti.

Amennyiben további kérdése merülne fel a Wi-Fi használatával kapcsolatban, írja meg az informatika@sek.elte.hu címre.

Ennek a dokumentumnak az aktuális legfrissebb verzióját olvasható és letölthető formátumban megtalálja a https://sek.elte.hu/sekwifi weboldalon.