Új kihívások projekt

Új kihívások projekt

Új kihívások projekt

ÚJ KIHÍVÁSOK, ÚJ KÉSZSÉGEK, ÚJ STRATÉGIÁK – ÚTON EGY ÚJ NORMALITÁS FELÉ

A Társadalomtudományi Kar a Nemzeti Tehetség Program keretében támogatást nyert a Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” pályázati felhíváson.

A pályázat címe: Új kihívások, új készségek, új stratégiák – úton egy új normalitás felé. Üzleti szakmai készségek és kompetenciák fejlesztése online környezetben. A projekt azonosítója: NTP-INNOV-21-0049. A megítélt támogatás összege: 6.793.000 Ft.

A pályázat témavezetője Dr. Kovács László, a Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék egyetemi docense.

A tehetséggondozó program a koronavírus-járvány hatására online térbe kényszerült, és részben ma is ott végzett üzleti és oktatási tevékenységek kihívására reagálva kíván egy online tehetségképzési programot pilotprojekt-céllal megvalósítani.

A projekt célja kettős:

  1. Azt vizsgáljuk, hogy tehetséggondozás mennyire vihető át online térbe; illetve kiscsoportos projekt-jellegű, valós üzleti életből vett feladatok mennyire végezhetőek el virtuális közegben
  2. Bemutatjuk a projektben résztvevő hallgatóknak – majd reményeink szerint később nagyobb közösségnek is – hogy milyen új hatások érintik a jelen és a közeljövő munkavállalóit a digitális trendek hatására.

A pályázat során a Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék hallgatói előadásokat hallhatnak azzal kapcsolatban, hogy hogyan reagált az üzleti szféra a koronavírus-járványra, illetve tréningeken és workshopokon sajátíthatnak el olyan kompetenciákat és készségeket, melyek az online térbe kényszerült üzleti kommunikáció mindennapjaiban elengedhetetlenek.

Az előadások és workshopok fő területei:

  1. A koronavírus-járvány hatása a gazdasági szervezetek működésére
  2. Alkalmazkodás és reziliencia: lehetséges válaszok és stratégiák válsághelyzetekre
  3. A munkavállalókat érintő kihívások a digitális átállás során
  4. Az online készségek és kompetenciák fejlesztése

A projekt – alkalmazkodva az új normalitáshoz – online kerül megszervezésre. A megvalósításba a kar oktatói és kutatói mellet számos hazai egyetem oktatója, illetve az üzlet szféra szakemberei is bekapcsolódnak.

A projekt tervezett záró dátuma: 2022. 06. 30.