Tudományos Diákkör TDK

Tudományos Diákkör TDK

Tudományos Diákkör TDK

A TDK, a tudományos diákköri mozgalom 70 éve működik Magyarországon. Lényege a tanár és a diák alkotó együttműködése, amely a tehetséggondozás sajátos formája a felsőoktatásban.

Célja, hogy tudományos műhelymunkát és ezzel minőségi többlettudást, alkotási alkalmat adjon a hallgatóknak, akik felsőoktatási tanulmányaik mellett készek arra, hogy többlettőkét gyűjtsenek szakmai és/vagy tudományos karrierálmaik megvalósításához. Mára a tehetséges középiskolásoknak is lehetőségük van bekapcsolódni a TDK mozgalomba.

A Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központban a hallgatói tehetséggondozás a tudományos diákköri mozgalomhoz kapcsolható. Hallgatóink alkotói kutatói tevékenysége számos terület megmutatkozik: a pedagógia és tanulásmódszertan mellett a természettudományi, bölcsész és művészeti területeken is rendszeresen bemutatják az országos megmérettetésen pályamunkáikat, és öregbítik intézményünk hírnevét.

A diákok alkotó kutató munkáját a BDPK TDK bizottsága által benyújtott sikeres pályázatok támogatják.

ELTE BDPK TDK Bizottság

TDK bizottság elnöke Dr. Lenner Tibor
TDK bizottság tagja Dr. Agócs Nándor
TDK bizottság titkára Dr. Skribanek Anna

 

Az ELTE BDPK VI. Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciájára (2024.04.25.) az alábbi linken keresztül lehet jelentkezni.   Jelentkezési határidő: 2024.04.15. 23:59

 

FELHÍVÁSOK

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

PDF1

PDF2