Vizuális Művészeti Tanszék

Vizuális Művészeti Tanszék

 

A Vizuális Művészeti Tanszéken alapképzés, mesterképzés és osztatlan tanárképzés folyik. Hamarosan indul a Művészeti instruktor MA-képzésünk. Oktatóink a művészeti szakma legjobbjaiból kerülnek ki.

A leporello letölthető ITT.

Képalkotás (3 év)

Az alapképzéseink célja olyan szakemberek képzése, akik átfogó elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek egyrészt a tradicionális és kortárs képalkotás, képalakítás, kézművesség terén, másrészt az elektronikus képalkotás, mozgóképkultúra és média világában. Szemléletmódjuk biztos alapokat nyújt a hagyományos és digitális vizuális világban való tájékozódáshoz, beleértve a képalkotás tradicionális vagy mozgóképes, multimédiás és interaktív megnyilvánulásait is a hétköznapi és művészeti területen. A végzettek szemléletmódja biztos alapokat nyújt a vizuális világban való tájékozódáshoz, beleértve a képalakítás hétköznapi és művészeti megnyilvánulásait is. Az oktatás során egyaránt hangsúlyt fektetünk a klasszikus alaptechnikákra, ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók képben legyenek a legújabb és aktuálisabb tendenciákkal és technikákkal.

Hamarosan: Művészeti instruktor MA (2 év) !!!

Tanárképzések (osztatlan Rajz- és vizuáliskultúra-tanár, 4+1; MA más tanárból Rajz- és vizuáliskultúra-tanár, 4 félév; MA 2félév (MA-s művészből tanár)

A tanárképző szakjainkon olyan szaktanárokat képzünk, akik magas fokú képzőművészeti és pedagógiai ismereteik birtokában alkalmasak a közoktatás művészeti-kulturális területein minden a témával kapcsolatos tantárgy oktatására, beleértve a rajz és téralakítás, környezetkultúra, médiaismeretek, művészettörténet területeit, valamint jártasak a művészetterápiában.

Karrierlehetőségek az alapképzés teljesítése után:

Képalkotóként elsősorban autonóm alkotóként, tervezőgrafikusként, díszletfestőként, vizuális szakkörvezetőként. Kézművesként autonóm alkotóként, önálló textiltervező, saját stúdió/márka; tervező asszisztens vagy kivitelező dizájn stúdiókban, elhelyezkedhet divat és textilstúdiókban, a vizuális kommunikáció egyéb területein. Rajz- és vizuális kultúratanárként a közoktatásban.

Egyéb események

A tanszékvezetőként hangsúlyt fektetek, hogy a tanórákon kívüli is szakmai programokat tudjanak nyújtani. Így workshopokat, tanulmányi utakat (Velencei Biennále, bécsi, budapesti kiállítások, romanika út, barokk út, 56-os emlékművek stb.), rendszeres kiállításokat szervezzünk (tanszéki Zéro Galéria, Szombathelyi Képtár)