Videotórium

Videotórium

Helytörténeti és szakmódszertani gyakorlatok a történelemtanításban – a Magyar Történelmi Társulat Nyugat-Dunántúli Regionális Csoport és az ELTE BDPK Történelem Tanszék műhelykonferenciája. A mai magyar történelemtanítás szakmódszertani problémái / Bakó Balázs (Szombathely, 2023.) 

 


Találkozások az osztrák–magyar határ mentén a 20. században – a BDPK Történelem Tanszék konferenciája. Az 1956-os menekültek és az osztrák–magyar határ / Murber Ibolya (Szombathely, 2022.) 

 


Találkozások az osztrák–magyar határ mentén a 20. században – a BDPK Történelem Tanszék konferenciája. Az osztrák–magyar határon közhasználatú járműveken való átutazás lehetőségei a 20. században tevékenysége / Kalocsai Péter (Szombathely, 2022.) 

 


Kutatás és tanítás kérdései a szombathelyi zsidóság történetéből. A kutatásalapú tanulás módszertani kérdései a zsidóság történetéhez / Jáger Amália (Szombathely, 2022.)

 


Kutatás és tanítás kérdései a szombathelyi zsidóság történetéből. Adalékok a szombathelyi ortodox zsidó hitközség történetéhez / Szántóné Balázs Edit (Szombathely, 2022.)

 


Osztrák–magyar diplomáciai együttműködés a kiegyezéstől napjainkig – a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az ELTE Savaria Egyetemi Központ konferenciája. A kiegyezést követő közös külügyi igazgatás / Kalocsai Péter (Szombathely, 2022.)

 

 


„Széchenyi 230” – a Magyar Történelmi Társulat Nyugat-dunántúli Csoportja Széchenyi évi szakmai rendezvénye. Széchenyi közlekedési reformelképzelései és tevékenysége / Kalocsai Péter (Szombathely, 2021.)

 


A Magyar Tudomány Ünnepe. Nyugat-Magyarország és Burgenland (1918–1922) – a BDPK Tudomány Napi konferenciáján a Történelem Tanszék szekciója. Adalékok a szláv korridor történetéhez / Cierna Lubica (Szombathely, 2021.)

 


A Magyar Tudomány Ünnepe. Nyugat-Magyarország és Burgenland (1918–1922) – a BDPK Tudomány Napi konferenciáján a Történelem Tanszék szekciója. Gazdasági vagy ideológiai érvek? Nyugat-Magyarország/Burgenland területi hovatartozása / Murber Ibolya (Szombathely, 2021.)

 


A Magyar Tudomány Ünnepe. Nyugat-Magyarország és Burgenland (1918–1922) – a BDPK Tudomány Napi konferenciáján a Történelem Tanszék szekciója. A határváltozás vonzáskörzeti és közlekedési következményei Vas vármegyében / Kalocsai Péter (Szombathely, 2021.)

 


A Magyar Tudomány Ünnepe. Nyugat-Magyarország és Burgenland (1918–1922) – a BDPK Tudomány Napi konferenciáján a Történelem Tanszék szekciója. A határváltozás egyházkormányzati következményei a Nyugat-Dunántúlon / Bakó Balázs (Szombathely, 2021.)

 


A Magyar Tudomány Ünnepe. Nyugat-Magyarország és Burgenland (1918–1922) – a BDPK Tudomány Napi konferenciáján a Történelem Tanszék szekciója. Szégyen és lehetőség. Három hónap Szombathely életéből (1921 augusztusa és szeptembere) / Katona Attila (Szombathely, 2021.)

 


A Magyar Tudomány Ünnepe. Nyugat-Magyarország és Burgenland (1918–1922) – a BDPK Tudomány Napi konferenciáján a Történelem Tanszék szekciója. Nyugat-Magyarország a csempészet frontvonalában – alkalmazkodás vagy lázadás? / Nagy Adrienn (Szombathely, 2021.)

 


A Magyar Tudomány Ünnepe. Nyugat-Magyarország és Burgenland (1918–1922) – a BDPK Tudomány Napi konferenciáján a Történelem Tanszék szekciója. Demokrácia vagy episztokrácia? A demokratikus eljárásokban való részvétel – választójogi garanciák / Horváth Mihály Ferenc (Szombathely, 2021.)


Gróf Klebelsberg Kuno kora és öröksége. "a megújhodás a nagy probléma a nemzet belső életében". A Vasmegyei Iskolánkívüli Népművelésügyi Bizottság munkájáról, 1926–1931 / Katona Attila (Szombathely, 2021.)

 


V. Országos Közlekedéstörténeti Konferencia. Utazni jó! Fókuszban a személyszállítás. A közlekedési folyosók és Szombathely mint közlekedési csomópont az ókortól napjainkig / Kalocsai Péter (Szombathely, 2021.)

 


V. Országos Közlekedéstörténeti Konferencia. Utazni jó! Fókuszban a személyszállítás. Lecticarii – gyaloghintóvivők a római korban / Agócs Nándor (Szombathely, 2021.)

 


V. Országos Közlekedéstörténeti Konferencia. Utazni jó! Fókuszban a személyszállítás. Útonállás és hatalmaskodás a középkori nyugat-dunántúli utakon / Urbán Máté (Szombathely, 2021.)

 


V. Országos Közlekedéstörténeti Konferencia. Utazni jó! Fókuszban a személyszállítás. Utazók és utazások a 18. században a peregrinusoktól Piranesiig / Polgár Marianna (Szombathely, 2021.)

 

 

 


V. Országos Közlekedéstörténeti Konferencia. Utazni jó! Fókuszban a személyszállítás. Vasutazó csempészek az osztrák–magyar határ mentén (1916–1926) / Nagy Adrienn (Szombathely, 2021.)

 


V. Országos Közlekedéstörténeti Konferencia. Utazni jó! Fókuszban a személyszállítás. A világ körül – egy püspök utazása 1928-ban / Bakó Balázs (Szombathely, 2021.)

 


V. Országos Közlekedéstörténeti Konferencia. Utazni jó! Fókuszban a személyszállítás. Vasúti alagút az Adriához – Csehszlovák álom. Őrültség vagy elszalasztott lehetőség (1975) / Cierna Lubica (Szombathely, 2021.)

 


Reprezentatív arcképcsarnok: Horváth Boldizsár, egy „igaz” ember Szombathelyért / Katona Attila. (Szombathely, 2021.)

 


Reprezentatív arcképcsarnok: Éhen Gyula, a modern város megteremtője / Kalocsai Péter (Szombathely, 2021.)

 


Reprezentatív arcképcsarnok: Széll Kálmán / Katona Attila. (Szombathely, 2021.)

 


Reprezentatív arcképcsarnok: Bárdos Alice, szombathelyi szonáta / Katona Attila. (Szombathely, 2021.)

 


XXXVII. Vas Megyei Levéltári Nap: A trianoni békediktátum előzményei és következményei Vas vármegyében. Trianon hatása Vas vármegye közlekedésére / Kalocsai Péter. (Szombathely, 2020.)

 

 


A Magyar Történelmi Társulat Nyugat-dunántúli Regionális Csoportja Szakami Műhely sorozatának beszélgetése: Kurucok és labancok – A magyar társadalomtörténet hagyományos kérdései új megközelítésben / Bakó Balázs – Tóth Ferenc. (Szombathely, 2020.)

 


SEK Nyugdíjas Egyetem előadásai: IV. Károly Szombathelyen / Katona Attila. (Szombathely, 2021.)

 


X. Nemzetközi Közlekedéstudományi konferencia. Közlekedéstörténet szekció. A nyugat-dunántúli polgári repülés története a 20. században / Kalocsai Péter. (Győr, 2020.)Fiatal Római Koros Kutatók XIV. (Virtuális) Konferenciája: ’Tekercs a kézben’ projekt bemutatása a pannoniai kőemlékek alapján / Agócs Nándor – Grüll Tibor – Jusztinger János – Szabó Ernő. (Pécs, 2020.)

 


Fiatal Római Koros Kutatók XIV. (Virtuális) Konferenciája: Római kőemlékek Dunavecséről / Agócs Nándor – Farkas István Gergő – Szabó Ernő. (Pécs, 2020.)

 


SEK Nyugdíjas Egyetem előadásai: Császárkultusz és intézményei Pannoniában / Agócs Nándor. (Szombathely, 2017.)

 


Volt egyszer egy villamos. A szombathelyi villamosvasút története / Kalocsai Péter – Horváth Szilárd – Kovács Tibor – Váradi Gábor (Szombathely, 1995.)