Legyél te is Z-szakos Szombathelyen!

2023.01.16.
Legyél te is Z-szakos Szombathelyen!

Érdekel egy olyan szak, amelyek célja az ökológiai fenntarthatóság és a természet megismerése, megértése gyakorlatorientált, problémamegoldó technikák révén?  

Ha igen, akkor a Z- (természettudomány–környezettan osztatlan tanár) szakot neked találták ki. 

A képzés az ország hat egyetemének hét képzőhelyén, köztük az ország legnépszerűbb és legnívósabb egyetemének szombathelyi campusán, a Savaria Egyetemi Központban is vár téged, ahol immár több mint hat évtizedre nyúlik vissza a pedagógusképzés.  

Legyél Z-szakos Szombathelyen, és élvezd egy vidéki, kisebb létszámú egyetem minden előnyét: az összetartó közösséget, a családias hangulatú képzést és a már-már személyre szabott oktatást. Kiemelt ösztöndíjakkal várunk, és ha távolabbról jössz hozzánk, nálunk biztosan lesz kollégiumi helyed, a borsos albérletárak töredékéért. 

Álljon hozzád közel akár a humán, akár a reál terület, a szak sokoldalúsága biztosítja, hogy nem veszel el a képzésben. A jelentkezéshez elegendő a jó sikerült középszintű érettségi, de az emelt szint teljesítését többletpontokkal is ösztönözzük.  

Megszerzett diplomáddal bizt​​​os állás vár a közoktatásban, valamint a munkaerőpiac egyéb területein. 


Mi az a  Z-szak?

Az új, öt éves, a Z generáció kiszolgálására tervezett egyetemi Z-szakot (természettudomány-környezettan) 2022-ben alapította hat magyar egyetem országos közössége.
A nemzetközi minták alapján, Európában elsőként létrehozott osztatlan mesterképzés célja az ökológiai fenntarthatóság és a megtapasztalható természet megismerése, megértése gyakorlatorientált, problémamegoldó technikák révén. 
A hagyományos és a vizuális kommunikáció eszközeivel is felvértezett diákjainkra biztos állás vár a munkaerőpiacon. 
A szak tanárképes, így a 2028-ban diplomat kapó végzőseinkre az akkor már jövedelmi szempontból is vonzó közoktatás is nagyon számít. Ugyanakkor a szakon megszerzett professzionális kommunikációs készségek és a problémaközpontú, innovatív gondolkodás a 21. század valamennyi megbecsült, feljövő szakmájába is belépőjegyként szolgálnak.
Kíváncsi és tanulni akaró diákok érdeklődését, jelentkezését várjuk az ország hét képzőhelyén: Budapest (ELTE), Debrecen, Eger, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szombathely (ELTE). 
A szak sokoldalúsága miatt nem csak reál, hanem humán hátterű diákoknak is esélyük van a diploma megszerzésére.
Az öt éves szakra jelentkezéshez elegendő a jól sikerült középszintű érettségi, de az emelt szint teljesítését többletpontokkal is ösztönözzük.
A szak rövid ciklusú (1–3 éves) tanárképzések keretében is teljesíthető. Ide már pedagógusi végzettségű, vagy a pedagógusi pálya felé forduló mesterszakos végzettségű jelentkezőket várunk.

Minden a Z-szakról ide kattintva! Kövesd a Z-szakot a Facebookon is! Sőt, az Instagramon is!