Hallgatóink az Európai Egyetemi Játékokon

Kleinhappel Miklós | 2024.07.04.
Hallgatóink az Európai Egyetemi Játékokon
Idén hárman képviselik az ELTE Savaria Egyetemi Központot a kontinens legnagyobb, kétévente megrendezett egyetemi sporteseményén.

2024-ben Magyarország ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak: július 12. és 24. között tizenhét sportágban, negyven ország négyszáz egyetemének színeiben, közel ötezren versengenek majd a nagyszabású multisport eseményen Miskolcon és Debrecenben.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatói csapata huszonnégy fővel vág neki a küzdelmeknek, a hallgatók judo, kick-box, karate, taekwondo, strandröplabda és tenisz sportágakban indulnak.

Közülük

hárman az ELTE szombathelyi campusát képviselik majd: Sebesi Patrik és Tájmel Kristóf teniszben, Szmolek Emánuel kick-boxban méretteti meg magát.

Két éve a lengyelországi Lódzban megrendezett Európai Egyetemi Játékokon több szombathelyi siker is született. Az idei gárdából már ott volt Szmolek Emánuel, a Controll SE sportolója, WAKO kick-light junior, valamint light-contact világbajnok. Hallgatónk a 84 kilósok súlycsoportjában maga mögé utasítva a mezőnyt a dobogó legfelső fokára állhatott fel.