Eddig több, mint kétmillió forint gyűlt össze

SEK; Fotó: apalanyabringatura.blogspot.com | 2021.05.06.
Eddig több, mint kétmillió forint gyűlt össze

Sikeres volt az apa–lánya bringatúra, az akció híre sokakhoz eljutott, eddig több, mint kétmillió forint gyűlt össze a szombathelyi Aranyhíd és a mosonmagyaróvári Éltes EGYMI autista gyermekeinek támogatására a Savaria Egyetemi Központ segítéSEK projektjének keretében. Adományozni a következő hetekben is lehet, gyermeknapig, május 30-ig.

Május elsején, szombaton reggel az egyetem előtt található Alma Mater-szobor elől indult el apa és lánya (Szani és Zsuzsi) a hozzájuk csatlakozott vállalkozó kedvű bringásokkal, hogy két nap alatt megtegyék a Szombathely és Mosonmagyaróvár közti távot.

Céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre, ezáltal adományt gyűjtsenek a két város autista gyerekeinek.

Apához és lányához útjuk során többen csatlakoztak hosszabb-rövidebb távokon. Igazi élménybringázássá alakult a vállalkozás, napsütéssel, végtelenbe nyúló, virágzó repceföldekkel, és bár a második napra eső és szél is jutott, ez senkinek sem szegte kedvét.

Mosonmagyaróváron, az Éltes EGYMI-ben terülj-terülj asztalkám várta a bringásokat, akikhez az út végén ismerősök, barátok társultak.

A bringatúra a Híd az autista gyermekekért címet kapta, hiszen a szervezők szándéka az volt, hogy

hidat képezzenek nem csak a két városi intézmény, hanem az autizmussal élők és a társadalom között is.

A kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy eddig több, mint kétmillió forint gyűlt össze. Az adománygyűjtés még nem ért véget, gyermeknapig, május 30-ig az Éltes Mátyás Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért 11737076-20065049-es számlaszámára lehet bármilyen összeget utalni.

Az összegyűlt pénzből az intézmények fejlesztő eszközöket vásárolnak.

Az Aranyhíd EGYMI-ben hatvannégy, az Éltesben huszonkilenc autizmussal élő gyermeket gondoznak.

További információk ITT.