Világbajnokságot nyert Sákovics Péter

SEK | 2019.06.21.
Világbajnokságot nyert Sákovics Péter

A szombathelyi racketlonosnak egyéniben és párosban ötször–ötször és csapatban is van már világbajnoki címe, most a bakancslistája teljessé vált azzal, hogy vegyes párosban is a világ legjobbja tudott lenni.

Sákovics Péternek Belgiumban, a május 30–31-én megrendezett racketlon páros vb-n sikerült a bravúr, ahol ráadásul a sportág történetében először rendeztek a +55-ös korosztály számára vegyes párost.

Erős mezőnyben, a német Carola von Heimburg partnereként négy mérkőzést megnyerve szerezte meg a hiányzó trófeát az ELTE SEK oktatója. Az első mérkőzésen egy svájci–angol párost, a másodikon egy angol duót, a harmadikon egy angol–amerikai kettőst győztek le Sákovicsék és jutottak döntőbe, ahol a csehek összeszokott párosa várt rájuk.

A magyar–német duó a mérkőzés megnyerését a fallabdában és teniszben nyújtott kiváló játékának köszönheti, amiből kiemelkedik Sákovics Péter 3-11-ről történő óriási fordítása 21-7-re a jól játszó cseh partnerével szemben.

A férfiak +55-ös mezőnyében is indult Sákovics, a budapesti Matécsa Zoltán partnereként, és egészen a döntőig meneteltek, ahol a magyar szenior válogatott másik két játékosa fosztotta meg őket a vb-győzelemtől egy végletekig kiélezett mérkőzésen.

A vb után rendezték meg a Belga Nemzetközi Bajnokságot, ahol csak egyéniben lehetett versenyezni. Sákovics Péter a +55-ös korosztályban indult, és esélyesként nyert is. A sportoló kiemeltként az első fordulóban nem játszott, a másodikban egy izraeli ellenfelet győzött le hét ponttal, majd következett az elődöntő, ahol ellenfele sérülés miatt feladni kényszerült az összecsapást. A döntőben az angolok egyik legjobbja ellen könnyű asztalitenisz győzelem után tollasban és fallabdában nagyon meg kellett dolgozni a pontokért, hogy aztán magabiztos tenisszel megszerezze az ütők királya címet a szombathelyi racketlonos.