Véradás

Véradás
12/09

2019. december 09. 10:00 - 13:00

Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. B-ép. Fszt. Tanácsterem

12/09

2019. december 09. 10:00 - 13:00

Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. B-ép. Fszt. Tanácsterem


Virsli és innivaló várja majd az egyetem hallgatóit, oktatóit és dolgozóit, akik nyereménysorsoláson is részt vesznek, amelyen a legszerencsésebb véradók kétszemélyes vacsorameghívást nyernek a Tóvendéglőbe.

A Magyar Vöröskereszt az egyetem szombathelyi hallgatói önkormányzatával (HÖK) közösen rendszeresen bonyolít le véradást az ELTE Savaria Egyetemi Központban (SEK). Az őszi félévben már volt egy alkalom, amikor az egyetemi polgárok karjukat nyújtották mások segítésére, ám a szervezők a karácsonyi és az újév közötti időszakban várható fokozott vérigény kielégítésére újabb időpontot hirdettek meg.

A vöröskereszt és a HÖK munkatársai december 9-én, hétfőn 10 és 13 óra között a B–épületi (008-as) Tanácsteremben várják a véradókat, méghozzá békebeli retró véradásra, annak minden kellékével.

A részletekről szólva a HÖK képviseletében Nagy Noémi, főszervező elmondta, minden véradó kap majd egy szívet melengető névre szóló véradókártyát, helyben fogyasztásra virslit zsemlével és rostos üdítőt, a B–Clubban beváltható italutalványt, elvitelre pedig egy palack üdítőitalt és egy instant levest.

A véradóknak egyúttal sorsjegyeket is adnak, mindenkinek kettőt, ezekkel vehetnek részt a nyereményjátékon, amelyen egy Katona Attila, egyetemi docens által felajánlott pendrájvot, valamint két darab, a Tóvendéglőbe szóló kétszemélyes vacsorameghívást sorsolnak ki.

Nagy Noémi hozzátette: a szervezők a segítés szándékát is értékelik, azoknak sem kell elkeseredniük, akik részt szeretnének venni a véradáson, de a helyszínen kiderül, hogy ez valamilyen okból nem lehetséges, hiszen ők is kapnak egy sorsjegyet.

A véradáson magyar állampolgárok esetében szükség lesz személyi igazolványra, valamint lakcím- és taj-kártyára.