Újraindul a Savaria Egyetemi Központ cheerleadingcsapata

Kleinhappel Miklós | 2022.02.16.
Újraindul a Savaria Egyetemi Központ cheerleadingcsapata

Céljuk, hogy az egyetemi bajnokságon is szerepeljenek.

A Savaria Egyetemi Központ jelenleg (újra)formálódó cheerleadingcsapata jókedvet és izgalmas kalandot ígér tagjainak.

Tasnádi Renáta testnevelés–gyógytestnevelés-egészségfejlesztés osztatlan tanári szakos hallgató, a Savaria Cheer Team tagja elmondta, várnak soraikba mindenkit, aki szeretne egy jó hangulatú versenyen részt venni, szívesen feszegeti a határait, és kipróbálna egy ilyen összetett, a torna, az akrobatika és a tánc elemeit ötvöző sportot. Az edzéseket Borsos Petra vezetőedző irányításával minden kedden és csütörtökön tartják majd.

A Savaria Cheer Team fiúkat és lányokat egyaránt toboroz. Előbbiek esetében fontos a jó erőnlét, hiszen akrobatikus emelések és dobások alkotják a vegyes nemű produkciókat. A lányoknál pedig jól jön a ritmusérzék, és előny a szertornás vagy táncos múlt.

Tasnádi Renáta hozzátette: a cheerleading az egyetemi rendezvények ékszere és a hallgatói életben is meghatározó a szerepe, de nem csupán a pomponlányokat jelenti, hanem versenysport is. A Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságon tavaly immár hetedszer méretették meg magukat a cheerleaderek, a 2022-es versenyen a Savaria Cheer Team is meg szeretné mutatni tudását.

A jelentkezési lap ITT érhető el.