Újabb dicsőséget szerzett a Savaria Vizuális Művészeti Tanszék

Kleinhappel Miklós | 2019.05.27.
Újabb dicsőséget szerzett a Savaria Vizuális Művészeti Tanszék

A XXXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Művészeti és művészettudományi szekciójában Takács Szilvia által bemutatott pályamunka a Festészet tagozatban második helyezést ért el.

Takács Szilvia, aki képi ábrázolás szakon tavaly szerzett diplomát, Elhagyott terek című sorozatával indult az OTDK-n.

„Munkám egy tíz darabból álló, vegyes technikával készült sorozat, amely ember nélküli falusi tereket ábrázol” – árulta el művéről Szilvi. – „Nem az volt számomra a fontos, hogy valós tájat képezzek le, hanem, hogy saját teret alkossak, egyéni motívumokkal. A művek létrejöttében épp olyan nélkülözhetetlen volt a véletlen, mint a tudatosság. Egy Picassót ábrázoló fényképből indultam ki, ezen kívül az a három falu inspirált ahol éltem. A sorozat elkészítéséhez diszperziós falfestéket és nyomdafestéket használtam. Ennek lényege, hogy a két anyag taszítja egymást. Ami számomra igazán fontos, az az alkotás folyamata, a kísérletezés, az anyagok egymáshoz való viszonya és a mű és köztem lévő kapocs, illetve belső világom ábrázolása” – tudtuk meg a részletekről.

Szilvi témavezetője dr. Kelecsényi Csilla, a tanszék docense és Nagy Csaba főtanácsadó volt.

A témavezetők szerepét firtató kérdésre válaszolva Szilvi elmondta: „Ajánlottak forrást és hasonló témában alkotó művészeket. Ha kételyek merültek fel bennem, határozottságra ösztökéltek és tanácsokat adtak.”