Új kiállítás az új galériában

Kleinhappel Miklós – Fotó: Vizuális Művészeti Tanszék | 2018.04.27.
Új kiállítás az új galériában

A Vizuális Művészeti Tanszék újabb kiállítótérrel gazdagodott: a bogáti kastélyban egy felújított pavilon folyosója „alakult át” és fogadta be a művészetet.

A tanszék leleményesen használja fel a rendelkezésére álló tereket. Nem mulaszthatjuk el megemlíteni, hogy a Savaria Egyetemi Központ A–épületének első emeletén szintén a folyosót nemesítette galériává még 2014-ben, ahol azóta is sorra nyílnak a művésztanárok, valamint a hallgatók kiállításai.

Az új kiállítóhely a Pavilon Galéria nevet kapta, az első tárlat pedig április 24-én délután nyílt meg Park, padlás, portré címmel, a másodéves hallgatók tavaly nyáron, a bogáti művésztelepen készült munkáiból.

A tanszék és a bogáti kastélyban működő Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona közötti együttműködés többéves múltra tekint vissza. A kastély 2013-tól ad otthont a nyári művésztelepeknek, amiért „cserébe” kapnak a hallgatók munkáiból, hogy ezekkel díszítsék az épület helyiségeit. A kastély ezen kívül segíti a tanszéket az anyagok beszerzésében, szállításában, kiállításában is, utóbbi pedig különféle foglalkozásokat is tartott már az otthon idős lakóinak. A helyszín két generáció együttműködésének inspiráló közege: a hallgatók a képzőművészeti tevékenység mellett szociálisan érzékenyebbé válnak, miközben az idősek nyitottan viszonyulnak a mindennapjaikat felpezsdítő hallgatókhoz.

A Vizuális Művészeti Tanszék életében május 10-e a következő jelentős dátum, ekkor nyílik meg az immár hagyományos diplomakiállítás a Szombathelyi Képtárban. Nyáron pedig természetesen újra várja a hallgatókat a bogáti művésztelep, ahol ezúttal is tematikus feladat vár rájuk: Az angyalok része címmel olyan különleges, szokatlan technikával készült munkákat kell készíteniük, amelyek rég elfeledett, vagy nem mindennapi (fából vaskarika) megoldásokkal keltik fel az érdeklődést.

Új kiállítás az új galériában

Új kiállítás az új galériában

0

/

0

0

/

0