UGRÓDESZKA, SEKÉLY VÍZ

UGRÓDESZKA, SEKÉLY VÍZ
05/23

2019. május 23. 16:00 - 17:00

Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12. (Képtár)

05/23

2019. május 23. 16:00 - 17:00

Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12. (Képtár)


DIPLOMAKIÁLLÍTÁS

Megnyitó: 2019 május. 23. (csütörtök) 16.00 óra
Szombathelyi Képtár | 9700 Rákóczi Ferenc utca 12.

A kiállítást megnyitja: 
KÉSZMAN József, a Ludwig Múzeum Budapest Gyűjteményi, Kiállítási és Tudományos Osztály vezetője

Köszöntőt mond: 
CSAPLÁROS Andrea a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója és 
Dr. NÉMETH István, rektorhelyettes, az ELTE BDPK igazgatója

A megnyitót moderálja: Dr. BORDÁCS Andrea, az ELTE BDPK Vizuális Művészeti Tanszék vezetője

 

"Felmásztam, most hogy jöjjek le?
Talpam alatt a bizonytalanság,
Ugorjak vagy másszak vissza?
A dötnés csekély, a következmény kritikus."

A diplomakiállítás egy kompromisszum-helyzet. Nehéz belőle jól kijönni. Olyan több irányba mutató, vegyes alkotói elképzeléseket kell egyszerre láthatóvá tenni, összekapcsolni, amelyek eredendően más-más motivációból, eltérő szakmai megoldásokkal és változatos médiumokban születtek meg. Olyan, mint amikor a strandon felmászol egy többemeletmagas ugrótoronyba, ahonnan nem látod a medence alját.
A hallgatóknak a kiállítást követően döntést kell hozni: a pályán maradjanak; alkalmazott vagy autonóm irányba haladjanak; törekedjenek egy sikeres alkotói karrier kialakítására; itthon vagy külföldön; mennyire simuljanak bele a kortárs trendekbe, mennyire kapcsolódjanak más területekhez; vagy egyáltalán hogy gondolkodjanak magukról; milyen feladatot vállaljanak művészként a jövő társadalmában?  

Ugrásra felkészülni! Vigyázz, kész...!


Kiállító diplomázó hallgatók:
BAJÁN Tamás Bence / BALASSA Klaudia / BÖRÖNDI Krisztina, DÓCZÉ Szilvia / EPRES Virág Hajnalka / FARKAS Ervin / GARGER Henrietta / GŐCZE Bianka / GULYÁS Máté / KATONA Viktória / KOTTRIK Zoltán / KOVÁRCZI Erika / LESZKOVICH Elíz Virág / MÁRK Martina / NAGY Diána Judit / NAGY Dóra / NÉMETH Csilla, SOÓS Enikő / SPANYÓ Ramóna / TOPLAK Bianka / VODENYÁK Alexa / VÖRÖS Gizella

Az Ugródeszka, sekély víz az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék képi ábrázolás szakos hallgatóinak diplomakiállítása. A tárlat előkészítése a Kiállításrendezés két kurzus keretében valósult meg a hallgatók bevonásával, szakmai koordináció: SALAMON Júlia, kurátor, a VMT óraadója.  

A kiállítás befogadását, az együttműködést pedig ezúton is köszönjük a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeumnak és tagintézményének, a Szombathelyi Képtárnak.