Törzsgárda elismerést vettek át

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2020.02.12.
Törzsgárda elismerést vettek át

Törzsgárda átadó rendezvényen ünnepelte leghűségesebb szombathelyi munkatársait az Eötvös Loránd Tudományegyetem az elmúlt hetekben, amelyen a több évtizede az intézményben dolgozók vehettek át emléklapot.

„Az egyetemet nem a falai, hanem az azokat élettel megtöltő közösség tartja életben”

– ezzel kezdte a Savaria Egyetemi Központban megtartott ünnepségen köszöntőjét Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatója, hozzátéve, a jelen lévő kollégák elmondhatják magukról, hogy felépítették és szellemi közösséget alkotva megtöltötték élettel az intézményt.

A rektorhelyettes az ELTE-csatlakozás óta eltelt időszakról szólva kiemelte, hogy az egyetem megalapította szervezetileg is önálló új egységét, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központot, amelynek elkészült a szakstruktúrája, az infrastrukturális fejlesztések eredményeképp pedig folyamatosan korszerűsödik az épület.

„A jövőben arra helyezzük a hangsúlyt, hogy újra formáljuk azt a közösséget, amely a ’70-es, ’80-as és ’90-es években, a berzsenyis aranykorban jellemezte az intézményt. Ennek érdekében folytassuk az eddigi a közös munkát”

– mondta Németh István.

A törzsgárda okleveleket az egyetemi központ munkatársainak Németh István és Cierna Lubica, az ELTE Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete Szombathelyi Alapszervezetének titkára adta át.

40 éves törzsgárda elismerésben részesült Keszeiné Barki Katalin.

36 éves elismerést vehetett át Székely Klára.

35 éves törzsgárda elismerést kapott Cierna Lubica, Molnár László, Nemes József Miklós, Péntek Kálmán, Pozsonyiné Falusi Anikó, Szinetár Csaba.

30 éves törzsgárda elismerést vett át Barták Balázs, Gyurácz József, Kovács Gabriella, Mersich Zsuzsanna, Nagyné Foki Lívia, Skribanek Anna, Nagy Anna.

25 éves elismerésben részesült Bődy Edit, Tóth Gábor, Virágh András, Zentai Zoltán.

20 éves törzsgárda elismerést vehetett át Balázs Bernadette, Lenkai Nóra, Pollákné Bosits Ildikó.

Az ELTE Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium munkatársinak Papp Tibor igazgató és Cierna Lubica adta át az okleveleket.

Elismerésben részesültek: Horváthné Szandi Ágnes (40 év); Vígh Kálmán (35 év); Csajkásné Róka Judit, Horváthné Sámson Andrea, Tóth Péter Gábor (30 év); Góczánné Molnár Éva Mária, Mézesné Szabó Katalin (25 év); Kukor Ferenc, Menyhárt Izabella, Németh Gyula, Piri Adrienn Anna (20 év).

Az ünnepségen jubileumi emlékérméket is átadtak.

Mint ismeretes, a szombathelyi felsőoktatás a 2019/2020-as tanévben ünnepli 60 éves jubileumát, aminek tiszteletére az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ Veres Gábor szobrászművész által készített emlékérmet adott ki. A tanév során a BDPK azoknak a partnereinek, kollégáinak, öregdiákjainak ad át jubileumi érmet, akik elkötelezett munkát végeznek a szombathelyi felsőoktatás ügye mellett, öregbítik az alma mater jó hírnevét.

Németh István és Lenkai Nóra, a Jubileumi Bizottság vezetője emlékérmet adott át 40 évnyi áldozatos munkájukat megköszönve a nyugállományba vonult Keszeiné Barki Katalinnak és Horváthné Szandi Ágnesnek. Emlékérmet kapott Bognár Stefánia nyugalmazott tanárnő is, aki november 23-án Miskolcon, az Irodalmi Rádió Születésnapi ünnepségén Szépirodalmi életműdíjat vehetett át.

A rendezvényen Szalai Kamilla, Nagy Laura és Bolbos Laura, másodéves angol–ének-zene tanár szakos hallgatók adtak ünnepi műsort; felkészítő tanáruk Máriáss Zsolt és Pozsonyiné Falusi Anikó volt.

Törzsgárda elismerést vettek át

Törzsgárda elismerést vettek át

0

/

0

0

/

0