Több mint kétezer tantárgyat érint a számonkérés

Szöveg: Kleinhappel Miklós – Fotó: SEK-archív/Kleinhappel Miklós | 2023.05.30.
Több mint kétezer tantárgyat érint a számonkérés
Elkezdődött a 2022/2023-as tanév tavaszi félévét lezáró vizsgaidőszak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az intézmény szombathelyi campusán több mint kétezer tantárgyat érint a számonkérés.

A Savaria Egyetemi Központ hat oktatási egységében jelenleg 1721 aktív státuszú hallgató végzi felsőoktatási tanulmányait. Ők a Neptun tanulmányi rendszerben május közepétől jelentkezhetnek az egyes vizsgákra.

Az elmúlt néhány vizsgaidőszaktól eltérően – amikor előbb a járványügyi helyzet, majd a téli energiatakarékossági intézkedések miatt az online vizsgáztatás volt a jellemző – ezúttal jelenléti számonkéréseken adnak számot tudásukról az egyetemisták. Egy tantárgyból vizsgaidőszakonként legfeljebb három vizsgával lehet próbálkozni.

A hallgatóknak július 15-ig van lehetőségük tanulmányi kötelezettségeik teljesítésére.

A végzősök záróvizsgával fejezik be képzésüket. Az utolsó megmérettetésre június 26. és július 7. között kerül sor. Erre közel négyszázan jelentkeztek.

A sikeres záróvizsgát tett hallgatók néhány héttel később ünnepélyes keretek között vehetik át munkájuk gyümölcsét:

az ELTE Savaria Egyetemi Központ július 22-én az Agora – Művelődési és Sportházban tartja Diplomaosztó ünnepségét.

A vizsgaidőszakkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról a campus Tanulmányi Hivatala videós segédletet készített, amelyet a SEK YouTube-csatornáján lehet megtekinten.