Tisztújítást tartott a BDPK hallgatói képviselete

Kleinhappel Miklós | 2021.06.02.
Tisztújítást tartott a BDPK hallgatói képviselete

Új koordinátor vezetésével és már rutinos biztosokkal folytatja munkáját a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ (BDPK) hallgatói képviselete, a néhány nappal korábban újjáalakult képviselő-testület erről döntött május 31-én, online tisztújító ülésen.

A BDPK hallgatói május 24-ig a Neptun-rendszerben adhatták le szavazatukat a képviselő-testület tagjaira. Tízen szereztek érvényes jelölést, nekik kellett nappali tagozatos hallgatótársaik összesen legalább huszonöt százalékának bizalmát elnyerniük. A voksolás sikeresen lezajlott, így felállhatott az új testület, amely első feladataként megválasztotta a helyi hallgatói képviseletet vezető koordinátort, valamint a különféle területekért felelős biztosokat.

A koordinátori posztra Góczán Pál adott le érvényes jelölést, pályázatát kilenc igen, egy nem szavazattal fogadták el a hallgatók. Góczán Pál a helyi képviseletben eddig koordinátori referensi feladatokat látott el. Koordintároként legfőbb célja, hogy a járványhelyzetet követően újra felpezsdüljön az ELTE szombathelyi campusának hallgatói élete. A jövőben a képviselő-testület tagjait még jobban be kívánja vonni a szervezet munkájába. Góczán Pál hangsúlyozta, fontosnak tartja az egyetem hallgatói önkormányzatával, valamint az intézmény vezetésével fenntartani az eddigi jó együttműködést.

A képviselő-testület a tanulmányi biztosi posztra ismét Lang Márkot választotta meg, aki a Tanulmányi Hivatallal korábban megkezdett partnerség folytatását ígérte. A régi–új biztos hozzátette, a jövőben is tervezi különféle programok, fórumok szervezését, amelyeken a hallgatók válaszokat kaphatnak az őket foglalkoztató kérdésekre.

Az ösztöndíj biztosi poszton sem történt változás, ezután is Molnár Dorottya lesz ennek a területnek a felelőse. Őt nyolc igen és két nem szavazattal választotta meg a testület. Molnár Dorottya úgy vélte, Szombathelyen és a többi ELTE-kar ösztöndíjfelelős hallgatóival is gördülékeny munkát sikerült kialakítania, amely a jövőre nézve jó alapként szolgál.

Kilenc igen és egy nem szavazattal az előző koordinátor, Hajas Ádám lett az új gazdasági biztos, aki a korábbi biztos idő előtti távozása miatt az elmúlt hónapokban már ellátta ezt a feladatot. Szerinte így elég tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy munkáját ezután is sikeresen végezze. Emellett igény esetén koordinátori ismereteivel utódja tevékenységét is segíteni kívánja.

A megválasztott tisztségviselők egy évre kaptak mandátumot.

A választást követően Lenkai Nóra, a Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa köszöntötte a bizalmat kapott tisztségviselőket, az eddigi szoros és sikeres munka folytatását ígérve. Lenkai Nóra hangsúlyozta, a campus a jövőben is csak úgy tud eredményesen működni, ha az egyetem munkatársai és a hallgatók összefogva dolgoznak a kitűzött célokért.

Szabó Tamás, az ELTE Hallgatói Önkormányzat elnökhelyettese a helyi képviselet gördülékeny működését méltatva ajánlott további együttműködést.

Lenner Tibor, a BDPK igazgatója elmondta, a központ egyebek mellett a közösségépítésben számít a helyi képviseletre. Hozzátette: az ő ajtaja is mindig nyitva áll a hallgatók előtt.

A képviselők egyhangúlag igennel szavaztak a biztosok munkáját segítő referensekkel kapcsolatos pályázatok kiírásáról is, erre a június 14-ével kezdődő héten kerül sor.

A képen: fent balról jobbra Góczán Pál és Molnár Dorottya, lent balról jobbra Lang Márk és Hajas Ádám