Teljeskörűen kielégíthetőek lesznek a teremigények

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2020.04.15.
Teljeskörűen kielégíthetőek lesznek a teremigények

Teljeskörűen ki tudja elégíteni a tanszékek órarendi jellegű teremigényeit a Savaria Egyetemi Központ a következő tanévtől, ezt szolgálja az új tantermek kialakítása, amely jelenleg is folyamatban van.

Ahogy az ország többi felsőoktatási intézményében, úgy a koronavírus-járvány miatt az ELTE szombathelyi campusán is távolléti oktatás formájában történik a tanítás március 23-tól.

Ám az infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatos munkák az eddigi mederben haladnak tovább. A szakemberek egyebek mellett folyamatosan alakítják ki a tantermeket az egyetemi központ épületeiben.

Tápai István üzemeltetési csoportvezető az előzményekről szólva elmondta, azzal, hogy 2018-ban a Berzsenyi téri, úgynevezett D–épületben lévő tanszékek a Károlyi Gáspár térre költöztek, plusz termek létesítése vált szükségessé.

Új helyiségeket az épületek nem oktatási térként funkcionáló részeiben lehetett kialakítani, így például a B–épület alagsorában laborok létesültek. Az A–épület földszintjén a nevelési tanácsadó D–épületbe költözésével is újabb tantermek kivitelezése előtt nyílt meg az út, ez a munka jelenleg is tart. Emellett a C–épület első emeletén, miután hét labort átköltöztettek, illetve összevontak, öt új tanterem létesül.

Tápai István emlékeztetett, az elmúlt egy–két évben a már meglévő termek közül tucatnyi teljes felújítására is sor került. Felújítási munka – mint ahogy arról a közelmúltban beszámoltunk – ezekben a hetekben a C–épület nagyelőadójában történik.

Horváthné Molnár Katalin, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ oktatási ügyekért felelős igazgatóhelyettesétől megtudtuk, az A– és a C–épületekben kialakítás alatt álló új termekkel jó lesz az egyetemi központ teremhelyzete. Ebben nagy segítség, hogy a Forrásközpontban lévő számítógépes termeket is használhatják az oktatók, ha az óráikon pc-re van szükségük.

Tervei szerint a Savaria Egyetemi Központ a 2020/2021-es tanévnek új teremelosztási renddel kezdhet neki, úgy, hogy ezzel teljeskörűen ki tudja elégíteni a tanszékek órarendi jellegű teremigényeit – tette hozzá Horváthné Molnár Katalin.

Fotóink az A–épület földszintjén kialakítás alatt álló termekben készültek.

Teljeskörűen kielégíthetőek lesznek a teremigények

Teljeskörűen kielégíthetőek lesznek a teremigények

0

/

0

0

/

0