Találkozik a kereslet és a kínálat

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.06.17.
Találkozik a kereslet és a kínálat

Harmincöt kiállító, köztük a régió munkaerőpiacának igényeit kielégítő szakkínálatával az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) is standdal várta az állások és a képzések iránt érdeklődőket június 4-én a Vas Megyei Kormányhivatal állásbörzéjén.

Reggeltől délutánig nyüzsgött a rendezvény helyszínéül szolgáló Szombathelyi Szolgáltatási és Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola, ahol az álláslehetőségeket böngészve a munkát keresők vagy a munkahely-változtatásban gondolkodók keresztmetszetet kaphattak arról, hogy a Vas megyei cégek milyen szabad pozíciókra várják őket. Az állásbörzén a képző intézmények között Magyarország legnépszerűbb és legkiválóbb egyeteme, az ELTE is képviseltette magát.

Köszöntőjében Harangozó Bertalan kormánymegbízott egyebek mellett kiért rá: nagy kérdés, hogy a megyei munkaerőpiacon mennyire találkozik a kereslet és a kínálat, és hogy a felek képesek-e arra, hogy elvárásaikat minél közelebb hozzák egymáshoz.

A Savaria Egyetemi Központ standjánál érdeklődők, miközben feltehették az intézmény képzéseivel kapcsolatos kérdéseiket, meggyőződhettek róla, hogy a kereslet és a kínálat szempontjából egyre zárul az olló, hiszen szombathelyi campusán az ELTE a régió munkaerőpiaci igényeit kielégítő szakkínálattal várja leendő hallgatóit a pedagógus-, a gépészmérnöki, a gazdaságtudományi, valamint a sport- és egészségtudományi képzési területeken. Ennek legújabb példája a szeptemberben nappali és levelező képzési formában egyaránt induló turizmus–vendéglátás alapszak, amelyre a pótfelvételi eljárás keretében lehet jelentkezni, és jelentkezési sorrendjük módosításával azok is bekerülhetnek rá, akik már jelentkeztek az ELTE valamelyik szombathelyi közgazdász szakjára. (Az ezzel kapcsolatos részletek itt olvashatók el.)

Az ELTE SEK-stand jelenléte azt is üzente, hogy van átjárhatóság a szakképzések és a felsőoktatási képzések között: a szakképző intézményekben végzettek számára is egyenes út vezethet a felsőoktatásba. A felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek pedig az ELTE szombathelyi campusán meghirdetett szakok valamelyikét elvégezve másik egyetemi képzést adhatnak hozzá portfóliójukhoz.

Találkozik a kereslet és a kínálat

Találkozik a kereslet és a kínálat

0

/

0

0

/

0