Születésnapja alkalmából köszöntötték a tanszékvezetőt

Szöveg és fotó: Angol Nyelv és Irodalom Tanszék | 2020.01.08.
Születésnapja alkalmából köszöntötték a tanszékvezetőt

Prózában és versben köszöntötték kollégái Horváthné Molnár Katalint, az ELTE szombathelyi Angol Nyelv és Irodalom Tanszék vezetőjét hatvanadik születésnapja alkalmából.

A tanszékvezető bensőséges hangulatú ünnepség keretében fogadta jelenlegi és volt kollégák, régi tanítványok és tanítványokból lett kollégák gratulációit.

Horváthné Molnár Katalin szakmai pályafutása összefonódik az Angol Nyelv és Irodalom Tanszék életével, melynek megalapítása óta harminc év telt el, így az ünnepség egyben visszatekintés is volt a tanszék elmúlt három évtizedébe.

Angliai és egyesült államokbeli egykori anyanyelvi lektorok is tolmácsolták jókívánságaikat, egyben megidézték a tanszék kezdeti éveit, melyek – megítélésük szerint – meghatározóak voltak szakmai fejlődésükben.

A nosztalgikus visszaemlékezések sorából nem maradtak ki a tanszék építésében jelentős szerepet játszó TEMPUS és egyéb nemzetközi pályázatok elindításának sokszor kalandba illő történetei sem, és az ünneplők felidéztek egy, a tanszék kollektív emlékezetében mély nyomokat hagyó sárga, kockás rövidnadrágot is.