2018.01.24.
Szombathelyiek ELTE-színekben az EDUCATIO-n

2018. január 18-ától 20-ig idén is megrendezésre került az ország legnagyobb képzési vására a 18. EDUCTIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, amin természetesen a Savaria Egyetemi Központja is képviseltette magát, immár az Eötvös Loránd Tudományegyetem színeiben.

Az évről-évre rengeteg középiskolást és más érdeklődőt megmozgató eseménynek szokott módon a budapesti Hungexpo „G” csarnoka adott otthont. A kiállításnak céljai közé tartozik, az iránymutatáson túl, hogy szorosabban összefűzze az itt megjelent számtalan felsőoktatási intézményt, iskolát és szakképzőt, hogy megismerhessék egymás legújabb oktatási eredményeit, ezzel indítva el a remélt együttműködést és barátságot.

A nyitónapon az ELTE rektora Dr. Borhy László akadémikus tartott az expo nagyszínpadán előadást. Prezentációjának hangsúlyos részét képviselték az ELTE szombathelyi tervei.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatói és munkatársai mindhárom kiállítási napon képviselték az egyetemet és Szombathelyt, válaszoltak az érdeklődők kérdéseire. Mohr Csilla SEK-es hallgató is beszámolt Budapesten szerzett tapasztalatairól:

„Az első napon tíz órakor nyitott a kiállítás és megrohamoztak minket a végzős középiskolások. Sokan érdeklődtek a szombathelyi egyetemi életről, kollégiumokról, az oktatásról, hallgatókról és úgy általában a mindennapokról. Legtöbbjüket a rekreációs szak és a tanárképzés érdekelte, ezzel kapcsolatban kaptuk a legtöbb kérdést.

A pesti ELTE-s hallgatók és koordinátorok nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, mindenben a rendelkezésünkre álltak, még térképet is rajzoltak nekünk, hogyan jutunk el a legegyszerűbben a szállásunkat jelentő kollégiumhoz!

Végig járva a kiállítást, nagyon sok érdekes és jó dolgot láttunk, még nekünk, egyetemistáknak is érdemes felmenni és körülnézni, érdeklődni, hogy az első diploma után milyen további lehetőségek állnak rendelkezésünkre.”