Szombathelyi Amigos-start az ELTE SEK hallgatóival

Társadalmi szerepvállalásból ismét jól vizsgáztak az egyetemisták.

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.03.14.
Szombathelyi Amigos-start az ELTE SEK hallgatóival

Dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese, Lenkai Nóra irodavezető és az ELTE HÖK Savaria képviselői, Szecsődi Tímea és Szabó Christopher átadta a Gólyabálon összegyűlt kétszázötvenháromezer forintot az Amigos a gyermekekért alapítvány képviselőinek február 28-án, és köszöntötte az alapítványt Szombathelyen.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az ELTE HÖK Savaria az elmúlt években már hagyományossá vált karácsonyi adománygyűjtését a korábbiaknál előbb megszervezte, ezúttal a Gólyabálon eladott tombolákból és az adományládába bedobott pénzből származó bevételt ajánlotta fel jótékony célra.

A kórházban fekvő, súlyosan beteg gyermekek nyelvtanulását segítő Amigos a gyermekekért alapítvány tavasszal Szombathelyen is csapatot toboroz. A felvételire a közeljövőben kerül sor, így az amigók Budapest és Szeged után hamarosan a vasi megyeszékhelyen is megkezdik a munkát – az ELTE SEK hallgatóinak aktív közreműködésével.

Dr. Németh István a csütörtöki átadón hangsúlyozta, az ELTE SEK-en tanuló egyetemisták öntevékenyek, önálló véleménnyel rendelkeznek, amelyet képviselnek is, valamint fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást. (Utóbbira éppen az elmúlt hetekből kiváló példa a Savaria Mentőcsoport megalakulása). Ez az az értékrend, amelyet követve kiváló pedagógusok lesznek. „Büszkék vagyunk a hallgatóinkra” – tette hozzá a rektorhelyettes.