Szombathelyen az ország sporttudósai

ELTE PPK szombathelyi Sporttudományi Intézet – Fotó: szombathely.hu / Cseh Gábor | 2018.05.31.
Szombathelyen az ország sporttudósai

A Magyar Sporttudományi Társaság tizenötödik kongresszusát május 30. és június 1. között rendezik Szombathelyen. A szervezők között van az ELTE PPK szombathelyi Sporttudományi Intézete is.

A sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában címet viselő rendezvényen az ország sporttudósain kívül, külföldről érkező meghívott vendégek is mutatnak be kutatásokat.

A program plenáris üléssel kezdődött csütörtökön, amelyen előadást tartott dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság államtitkára és dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester is. Majd társadalom-, illetve természettudományi szekciókban folytatódott tovább a munka.

Az előadások témai sokszínűek. A konferencián szó lesz a sportsérülésekről, a sportfejlesztésekről, a sport gazdasági vonulatáról, a teljesítményfokozás legális lehetőségeiről, így a legújabb edzéselméleti módszereket és edzéseszközöket is bemutatják a szakemberek. Kiemelt figyelmet fordítanak a rendezvényen a kézilabdára, valamint az iskolai testneveléssel kapcsolatos témákra is, amely lényeges kérdés a mai magyar társadalomban, figyelembe véve az iskoláskorú tanulók egészségi állapot mutatóit.

A rendezvényen a Savaria Egyetemi Központ sporttudományi szakemberei is bemutatják legfrissebb kutatási eredményeiket.

További információk a Sporttudományi Szemle vonatkozó számában itt találhatók.

Szombathelyen az ország sporttudósai

Szombathelyen az ország sporttudósai

0

/

0

0

/

0