Szombathely Klub az ELTE SEK-kel

Kleinhappel Miklós Fotó: Szombathelyi Televízió | 2021.06.02.
Szombathely Klub az ELTE SEK-kel

A Savaria Egyetemi Központ (SEK) is meghívást kapott a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) által alapított Szombathely Klub első üzleti reggelijére. A találkozó célja a kapcsolatépítés és az információcsere volt.

A SEK és a VMKIK 2017-ben új szintre emelte együttműködését azzal, hogy stratégai partnerségi megállapodást kötöttek, amelyben kifejezték a folyamatos párbeszéd szándékát az egyetem és a térség gazdasági szereplői között.


Az egyetemek ma már nem csupán oktatási, valamint kutatási tevékenységet folytatnak, hanem társadalmi felelősségvállalásuk és beágyazottságuk növelése érdekében úgynevezett harmadik missziós feladatokat is ellátnak. Ebbe az innovációval, az új technológiákkal, a fenntarthatósággal, a klímavédelemmel, a digitalizációval, a gazdasági versenyképességgel és a vállalati kapcsolatokkal összefüggő kérdések egyaránt beletartoznak.

Lenkai Nóra, a Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa elmondta, a megyei iparkamara, mint Vas megye legnagyobb üzleti közössége híd lehet az egyetem és a gazdasági szféra szereplői között, ezért az ELTE campusának nevében szívesen fogadta a Szombathely Klubba történt meghívást.

A klubot megalapítása ugyan néhány hónapja megtörtént, ám a tagok a járványhelyzet miatt csak május 27-én tudtak első alkalommal találkozni.

A Szombathely Klub segítő szándékkal, lokálpatrióta szemlélettel kíván működni, lehetőséget adva tagjainak és a meghívott vendégeknek, hogy felvethessék problémáikat, amelyekre együtt keressenek megoldásokat.