SZoESE-győzelemmel végződött egykori hallgatóink csatája

Kleinhappel Miklós Fotó: SZoESE | 2019.06.17.
SZoESE-győzelemmel végződött egykori hallgatóink csatája

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) színeiben indult Horváth György mindenkit maga mögé utasított a Keszthelyi Kilométerek elnevezésű verseny félmaratoni távján – legnagyobb ellenfele ezúttal egy, az ELTE Savaria Egyetemi Központban frissen végzett gépészmérnök volt.

"A Keszthelyi Kilométerek nagy ünnepe a futásnak" – így jellemezte a versenyt Kívés István edző.

A megmérettetés különböző távjain ezúttal is rengetegen, közel másfél ezren értek célba.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületből Horváth György állt rajthoz a félmaratoni távon.

A SZoESE sportolója elmondta: "A legnagyobb vetélytárs Koszár Zsolt volt számomra. Kiváló félmaratoni idővel rendelkezik, tapasztalt futó. Öt kilométerig együtt haladtunk, majd sikerült némi előnyre szert tennem, amit megnyugtatóra hizlaltam. Talán a nagy meleg engem jobban terhelt, a kétkörös táv vége felé Zsolti egyre közelebb került hozzám és a húsz-huszonöt másodperces előnyöm a végére már hat másodpercesre apadt. Szerencsére ez meg is maradt, 69:30-as idővel értékes győzelmet arattam. Aki ért a futáshoz, az tudja, hogy harminc fokban ez mennyit ér. Gratuláció jár Zsoltinak (69:36), nagyon inspirált a jelenléte."

Kívés István arra az érdekességre hívta fel a figyelmet, hogy Koszár Zsolt az ELTE SEK frissen végzett gépészmérnöke, Horváth György pedig testnevelő–gyógytestnevelés szakon még a Berzsenyi Dániel Főiskola diákja volt.