SZOESE-éremözön a félmaratoni ob-n

Szöveg és fotó: SZOESE | 2019.09.24.
SZOESE-éremözön a félmaratoni ob-n

Működőképes volt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZOESE) stratégiája.

A Wizz Air Budapest Félmaraton keretében rendezték meg a Félmaratoni Országos Bajnokságot szeptember 8-án, Budapesten. Így közel tizenötezer fős tömeg első sorából rajtolva szállhattak versenybe az igazolt versenyzők a bajnoki érmekért, címekért.

A versenyközpontnak az ELTE-campus környéke adott otthont, majd a környékbeli hidakon is átfutva, Budapest látványosságai mellett elhaladva teljesítette a mezőny a 21,1 km-es távot.

Kívés István edző: "A korábbi évek során már jól szerepeltünk ezen a bajnokságon is, ezért ahogy az már verseny előtt szokásos, izgatottan silabizáltuk a nevezők névsorát. Ennek függvényében vettük számba az esélyeinket, építettük fel az egyéni stratégiákat: Horváth Gyuri legyen partiban az abszolút első–hatodik helyért, vagy akár a dobogóért, Jacsev Samu pedig nyerje meg az U23-at. Emellett mind az abszolút, mind az U23-csapatot dobogóra vártuk. A prognózisunk szinte százszázalékosan bejött. Horváth Gyuri egyéni csúcsbeállítással negyedik lett (68:17), Kovács Attila óriási, másfél perces új egyéni csúccsal (69:33) meglepetésként hatodikként ért célba, Jacsev Samu 72:11-tel (egyéni csúcs) megnyerte az U23-at (absz. 12.). Ők így hárman a Budapesti Egyetemi Atlétikai Clubtól (BEAC) csak huszonhét másodperccel lemaradva abszolútban ezüstérmesek lettek a Vasas előtt. Samu pedig a Petrovics Alexxel és Borbély Sanyival alkotott trióval U23-as csapatbajnoki címet is szerzett, megelőzve a BEAC-ot és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubot (VEDAC)."

Legközelebb hazai pályán, a 10 km-es ob-n, szeptember 22-én állnak rajthoz a SZOESE sportolói, kiegészülve a leány versenyzőkkel.

(A fotón balról jobbra Petrovics Alex, Horváth György, Jacsev Sámuel, Kovács Attila, Borbély Sándor. Elől Kívés István edző.)