SZoESE: aranyos és ezüstös lányok, bronzos fiú

Kívés István | 2019.06.28.
SZoESE: aranyos és ezüstös lányok, bronzos fiú

Két terepfutó akadályversenyen remekeltek a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) sportolói, akik egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza.

Az OCR Running Warriors Pannon hajsza terepfutó akadályverseny június 8-án megrendezett 4+km országos bajnoki futamán a SZoESE két hölgy versenyzője, Purgai Evelyn és Süle Szilvia szerepelt kiválóan. A versenynek a cseszneki vár romantikus környezete adott otthont. A hegy, a vár, az akadályok mind gazdagították a pályát, növelték az izgalmakat. A próbák ötvözték a környék hagyományait, a magyar virtust és a kor kihívásait. Volt talicska és csúzli, boglya és dézsa is táv során.

Purgai Evelyn (a fotón balra) a versenyfutamban indult, a 14+ km-s távon (17 km), korosztályában és az abszolút női kategóriában is első helyen végzett. 2:07:31 másodperces idővel 3 perc volt a fölénye a második helyezett előtt.

Süle Szilvia szintén a 7+ km-es (11,5 km) versenyfutamban korosztályában és abszolút kategóriában is második helyezést ért el a nők között, nagyon szép futással teljesítette a távot. Ideje 1:29:25 lett.

Kívés Bendegúz a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség versenysorozatának legutóbbi állomásán, a Bánkon június 14-én megrendezett OCR Running Warriors 4+km országos futamán szerzett bronzérmet.

A megmérettetésen két távon versenyezhetek a résztvevők: 8+ km-en és 4+ km-en. Mindkét távon hirdettek magyar bajnokságot az igazolt versenyzők részére, illetve külön versenyeztek a nyílt kategóriában az amatőrök. Kívés Bendegúz a 4+ km-en rajtolt, ami végül kb. 6 km-tert tett ki, számtalan izgalmas akadállyal tarkítva. Bendegúz nagy tempóvak kezdte a futást, elhúzott a mezőnytől, jól mentek neki az akadályok.

Ugyancsak itt versenyzett a 2018-as Ninja Warior győztese, Gyömrei Máté is sporttársával, Strommer Lászlóval (népszerű nevén Stromival), a veszprémi mászóklub vezetőjével. Ők futottak be végül a 6. és a 7. helyen.