Szerződést kötöttek

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2022.09.30.
Szerződést kötöttek

A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal.

A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek.

A házigazda nevében Lenkai Nóra rektori biztos beszédében másokon kívül hangsúlyozta, az egyetem a gazdasági–társadalmi környezettel együtt működhet jól. Méltatta a képzést gondozó Informatikai Kar (IK), valamint a partnervállalatok képzést fejlesztő munkáját.

Kozsik Tamás dékán kiemelte, az IK speciális helyzetbe került a SEK ELTE-hez történt csatlakozásával. Bár a karon addig nem létezett műszaki képzés, az elmúlt években a felek között tökéletes partnerség valósult meg.

Kollár László, a Savaria Műszaki Intézet Igazgatója elmondta, az elmúlt években Szombathelyen az országos tendenciához hasonlóan csökkent a műszaki képzésekre jelentkező hallgatók létszáma, de ezt idén sikerült megfordítani. A Savaria Egyetemi Központban jelenleg összesen hetvennél is több duális gépészmérnökhallgató tanul, közülük huszonöten elsőévesek.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, felidézve a képzés történetét, úgy fogalmazott, akik a megalapításában részt vettek, azok a történelem részévé váltak. Az általuk kötött szövetség sikerét, bizonyítja, hogy idén országos viszonylatban a szombathelyi gépészmérnöki alapképzés felvételi ponthatára volt a legmagasabb.

Horváth Attila, a megyeszékhely gazdaságfejlesztésért is felelős alpolgármestere szavai szerint a város érti és tudja, milyen fontos a gépészmérnöki képzés a helyi cégeknek, illetve a térségnek, ezért teljes mellszélességgel kiáll mellette. A hallgatókhoz szólva úgy fogalmazott, jelentkezésükkel letették annak az alapjait, hogy maguknak és családjuknak európai életszínvonalat tudjanak biztosítani.

Mándli Péter, a BPW–Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a duális hallgatók a partnercégeknél ipari környezetben ismerhetik meg a szakmát. Hozzátette: sok lehetőséget kínáló életpálya áll előttük, ha azzal a szorgalommal alakítják a jövőjüket, amellyel eddig eljutottak.

Az ünnepségen Szőlősi József tanársegéd Kar Kiváló Oktatója elismerést vett át. Címzetes docensi kinevezésben részesült Biroszné Móricz Zsuzsanna és Nyúl Gábor.

Szerződést kötöttek

Szerződést kötöttek

0

/

0

0

/

0