Sportszervező szakos hallgatónk világbajnok

Kleinhappel Miklós – Fotó: a Fitt-Boksz Club Facebook-oldala | 2018.09.07.
Sportszervező szakos hallgatónk világbajnok

Hámori Ádám az Egyetemi–Főiskolai Ökölvívó Világbajnokságon Oroszországban szeptember 6-án világbajnoki érmet szerzett – adta hírül Facebook-oldalán klubja, a Fitt-Boksz Club. A versenyző távolabbi célja, hogy kijusson a 2020-as tokiói olimpiára, és onnan éremmel térjen haza.

Hámori az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportszervező szakos hallgatója.

Az már szeptember 3-án kiderült, hogy az ökölvívó biztosan éremmel zárja a versenyt, miután 91 kilogrammban egy német versenyző ellen lépett a szorítóba, és a mérkőzést egyhangú pontozással megnyerte – olvasható a Fitt-Boksz Club korábbi híradásában.

A szeptember 6-i döntőben egy örmény versenyző volt Hámori ellenfele. Ádám „mindhárom menetben rendületlenül haladt előre egy percig sem kímélve ellenfelét. A mérkőzést egyhangú pontozással nyerte, így világbajnokként aranyéremmel térhet haza” – tudatja klubja.

Honlapjának adatai szerint Hámori Ádám 1995. január 31-én született Szombathelyen, jelenleg Kőszegen él. Hatéves korában kezdett el a sporttal foglalkozni, először a birkózással. Nagyon sok megnyert verseny, többek között diákolimpiai győzelem után 2009-ben az ökölvívás világa kezdte el vonzani. Ádám Kőszegen, a Fitt-Box Clubnál kezdett el edzeni, Varsányi Áron edző segítségével. Edzéseit nagyban segítik Gombai János, Finesz Ernő és Karakó István. Heti tíz edzéssel készül a versenyekre. Kedvenc kombinációja a bal–jobb egyenes, bal felütés. Hámori távolabbi célja, hogy kijusson a 2020-as tokiói olimpiára, és onnan éremmel térjen haza, valamint profi karrier és világbajnoki cím megszerzése. Mottója: "Az álmok valóra válnak, ha teszel értük valamit."