Sportösztöndíjas cheerleaderek

Szöveg: Kleinhappel Miklós – Fotó: archív/MEFOB Feszt | 2024.07.03.
Sportösztöndíjas cheerleaderek
Idén a cheerleading sportág három képviselője részesült az ELTE sportösztöndíjában az egyetem szombathelyi campusáról.

Július 2-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának épületében került sor az ELTE 2024/2025-ös tanévre vonatkozó sportösztöndíjainak átadására.

Az egyetem sportegyesülete, a Budapesti Atlétikai Club (BEAC) weboldalán közzétett tudósítás szerint idén összesen harmincöt ELTE-s hallgató kapta meg az ösztöndíjat, akik a BEAC és a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület szakosztályaival együttműködésben szervezik a hallgatói és dolgozói sportéletet.

A díjak átadásában Simon Gábor, a BEAC igazgatója, Diczkó Dalma, az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) elnöke és Tarnóczy Ticián, az ELTE EHÖK sportreferense is közreműködött, hangsúlyozva hogy az ELTE sportösztöndíjas rendszere vonzó szabadidős sportprogramokat és a sokoldalú egyetemi élet motorját jelenti.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központból Bauer András, Tóth Cintia Kitti és Véha Petra érdemelte ki az elismerést, mindhárman a cheerleading sportágban edzők.

Az ELTE szombathelyi campusának cheerleadercsapata 2022-ben alakult újjá. Az együttes azóta számos országos versenyen ért el dobogós helyezést.