Spartan Race-sikerek itthon és külföldön

Kívés István | 2019.07.17.
Spartan Race-sikerek itthon és külföldön

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZOESE) két versenyzője két Spartan Race versenyen is remekelt: Eplényben Süle Szilvia aranyérmet szerzett, míg Purgai Evelyn teljesítménye ezüstérmet ért, ám ő másnap az olaszországi Alleghe Civettában is megmérettette magát, ahol szintén másodikként végzett.

A június legvége a terep- és akadályfutó versenyekről szólt, melyeken a SZOESE versenyzői is rajthoz álltak.

Az eplényi sípályán június 29-én a Spartan Race trifekta hétvégét rendezték meg, melyen az egyesület két atlétája, Purgai Evelyn és Süle Szilvia is az indulók között volt.

Süle Szilvia a korosztályos kategóriában, az „Age Groupban” első helyezést ért el a Beast futamon. Huszonhárom kilométerével ez a leghosszabb Spartan Race távnak számít, minimum ezeregyszáz méter szintkülönbséggel, nagyon nagy nehézségekkel kellett fizikailag és szellemileg is megküzdeniük a futamot teljesítőknek, akiknek harmincnégy akadályt kellett teljesíteniük. Szilvia kiemelkedő teljesítményével, 3:43:49-es idejével kiérdemelte az aranyat, sőt, így is egy órát vert a második helyezettre.

Purgai Evelyn a Spartan Race legrövidebb sprint távján, az Elit női mezőnyben indult. A sprint táv 7+ kilométeres volt, több mint ötszáz méteres szintkülönbséggel, huszonhárom akadállyal tarkítva; a szervezők itt sem kímélték a rajthoz állókat. Ennek ellenére Evelyn 1:11:34-es idejével, bátor futással biztosította magát a második helyre.

A SZOESE színeiben az Elit férfi kategóriában elindult Kívés Bendegúz is, ő a hatodik helyen ért célba.

Evelyn a versenyt követően nem sok időt hagyott magának a pihenésre, autóba pattant és már másnap rajthoz állt a Spartan Race sprint távján az Elit kategória női mezőnyében Olaszországban, Alleghe Civettában, ahol az Európa-bajnokság keretein belül megrendezett távon, a Dolomitok hegyláncain keresztül folyt a verseny. A 7+ kilométeres távon nem kis akadályt kellett leküzdeniük a versenyzőknek, hatalmas szintekkel, meredek hegyoldalakkal, sziklás lejtőkkel kellett megbirkózniuk a nagy melegben. Több mint ezernégyszázhetven méteres magasságban dördült el a rajtpisztoly, a verseny legmagasabb pontja elérte a kétezer méteres magasságot. Evelyn itt is bebiztosította magát a második helyre, így a brit lány mögött, megelőzve német versenytársát, második helyen ért célba.