Sorrendmódosítás a felvi.hu-n

Jelentkezz az ELTE-re! Tanulj Szombathelyen!

2017.07.06.
Sorrendmódosítás a felvi.hu-n

2017. július 12-e fontos határidő a felvételi eljárásban, azoknak, akik 2017. február 15-ig beadták a jelentkezésüket valamelyik magyar felsőoktatási intézménybe.

2017. február 1-től fontos változás történt az ELTE életében is: a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként működik tovább!

A sorrendmódosítási lehetőséggel arra kívánjuk felhívni a figyelmedet, hogy ha szombathelyi képzést teszel az első helyre (korábbi NYME BDPK és NYME TTMK), akkor ELTE-s diplomát szerezhetsz!

Az idei év sajátosság az, hogy a felvételizők még a Nyugat-magyarországi Egyetemre jelentkeztek (felvi.hu oldalon NYME BDPK és NYME TTMK), azonban az Eötvös Loránd Tudományegyetemre (Savaria Egyetemi Központ, Szombathely) iratkoznak majd be, és ott létesítenek hallgatói jogviszonyt. Az ELTE jogán Szombathelyen induló új képzéseinket az ELTE karok alatt találják meg. A szak megnevezésben szerepel, hogy a képzés Szombathelyen indul pl.: programtervező informatikus (Szombathely)

Néhány szabály a sorrendmódosításról (felvi.hu)

https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2017A/1_teendok_hataridok/17_hatarido_utan/173_ugyintezes

A 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a felvételi döntésre is kiható adatok módosítására 2017. július 12-ig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig lehet a jelentkezés benyújtásakor még rendelkezésre nem álló dokumentummásolatokat benyújtani, jelentkezési helyet vagy helyeket visszavonni, valamint egy alkalommal lehet sorrendet módosítani.

Sorrendmódosítás és jelentkezési hely visszavonás

Az eljárás során a jelentkezőnek egyetlen alkalommal van lehetősége módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, szintén az E-felvételiben. A sorrendmódosítás során csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjét lehet változtatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élnie a jelentkezőnek, ha valamely okból megváltozott az a preferencia-sorrend, amely alapján a jelentkezéseit rögzítette.

Figyelem! Amennyiben a jelentkező visszavonja valamely jelentkezési helyét, annak újbóli aktiválására nincs lehetőség! Visszavont jelentkezés helyett sincs lehetőség új jelentkezési hely megjelölésére!

A jelentkezési sorrend a jelentkezési határidő lejártát követően kizárólag egy alkalommal módosítható legkésőbb 2017. július 12-ig.

Ez azt jelenti, hogy az esetleges sorrendmódosítás után többször már nem lehet változtatni a sorrenden, illetve egy már benyújtott sorrend-módosítási kérelmet sem lehet visszavonni.