Sokkal több volt ez, mint egy átlagos Szent Patrik-nap

SEK – Fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.04.16.
Sokkal több volt ez, mint egy átlagos Szent Patrik-nap

Ír tematikájú napot szervezett a hallgatóknak és angol tagozatos középiskolásoknak az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ Angol Nyelv és Irodalom Tanszéke április 11-én. A rendezvény díszvendége Pat Kelly, az Ír Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete volt.

A Szent Patrik-nap elnevezésű rendezvény címe ebben az esetben szimbolikusnak bizonyult. A program nem pusztán az írek leghíresebb védőszentjéről szólt, akit március 17-én ünnepelnek, hanem a délután folyamán politikai és kulturális témájú előadások követték egymást, majd vetélkedő, kézműves foglalkozások és ír táncház következett.

Pat Kelly nagykövet a Brexitről beszélt; a jól ismert témát ezúttal az írek szemszögéből értékelve hallgathatták meg az érdeklődők. Az Ír Nagykövetség „meglepetés ajándékaként” ideiglenes magyar nyelvű kiállítás nyílt a C–épület aulájában Blazing a Trail (Úttörők) címmel, amely olyan, a diaszpórában élt nők munkásságával ismertet meg, akik a 19–20. században hazájukat elhagyva külföldön alkottak maradandót a tudományban, a zenében, az irodalomban, vagy a politikában.

Az Angol Nyelv és Irodalom Tanszék hallgatói többek között az ír történelemben és kultúrában is elmélyedhetnek tanulmányaik során – e tanulmányok folytatását ösztönözhette két vendégelőadó, Szűcs Orsolya és Pap József, az Ír Nagykövetség éves ösztöndíjprogramjának korábbi nyertesei, akik írországi élményeikről beszéltek.

Sokkal több volt ez, mint egy átlagos Szent Patrik-nap

Sokkal több volt ez, mint egy átlagos Szent Patrik-nap

0

/

0

0

/

0