Soha nem látott érdeklődés az ELTE SEK szakjai iránt

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2018.12.07.
Soha nem látott érdeklődés az ELTE SEK szakjai iránt

A tavalyihoz képest megduplázódott a Savaria Egyetemi Központ első, decemberi nyílt napjára ellátogatók száma, ezernél is többen vettek részt rajta.

A továbbtanulás előtt állók elsőként a Díszteremben, illetve kivetítő segítségével az azelőtti aulában és a folyosón központi előadásokat hallgathattak meg. Az érdeklődőket dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese köszöntötte, aki elmondta, a jelenlévők nagy száma visszaigazolja azokat a fejlesztéseket, amelyeket a Savaria Egyetemi Központ immár az ELTE részeként az elmúlt két évben elvégzett. A rektorhelyettes felidézte a tavalyi felvételi eljárás impozáns eredményeit: miközben a felsőoktatásba jelentkezők száma az egy évvel korábbihoz viszonyítva egy százalékkal nőtt, az ELTE átlagosan hét százalékkal több felvételizőt vett fel, a SEK-en pedig huszonhat százalékkal több elsős kezdhette meg tanulmányait szeptemberben. Dr. Németh István szerint ez annak köszönhető, hogy a Savaria Egyetemi Központ ma már olyan képzéseket kínál, amelyek a 21. század alapjait teremtik meg. Kiemelte a Szombathelyen nagy hagyományokkal rendelkező pedagógusképzést, és felhívta a figyelmet arra, hogy a tanári pálya a közeljövőben jelentősen felértékelődik. Hozzátette: egy tanár szakos diplomával kinyílik a világ, a lehetőségek széles tárházának szemléltetésére példaként említette Győr és Zalaegerszeg polgármestereit, akik nem mellesleg szintén Szombathelyen végeztek. A Savaria Egyetemi Központ fontos, a jövőbe mutató, versenyképes diplomával kecsegtető szakokat kínál a műszaki, a gazdaságtudományi, a turizmus és a sport képzési területeken is – hangsúlyozta dr. Németh István.

A központi előadások keretében Németh Péter, a Tanulmányi Hivatal vezetője a felvételivel kapcsolatos információkról, Márkus Attila, a Diákhitel Központ munkatársa pedig a továbbtanulás pénzügyi oldaláról beszélt. Majd az úgynevezett Univ guide tour következett, amelyen hallgatóink vezetésével látogathatták végig az érdeklődők az egyetemi központot, a Sportcsarnoktól a könyvtáron át a kollégiumokig és a laborokig. Ezt követték a szakos programok, amelyeken alkalom nyílt a közvetlen találkozásra a képzéseket gondozó tanszékekkel. Az egyetem partnercégei a C–épületi aulában várták a diákokat.

Soha nem látott érdeklődés az ELTE SEK szakjai iránt

Soha nem látott érdeklődés az ELTE SEK szakjai iránt

0

/

0

0

/

0