Sikerre ítélve

Új kezdetre koccintottak az ELTE SEK standon

2017.08.27.
Sikerre ítélve

Ma este tartották az ELTE Savaria Egyetemi Központ  Iseum előtt megépített karneváli standjának hivatalos megnyitóját , ahol a szombathelyi származású dr. Borhy László akadémikus, az ELTE új rektora mondott köszönetet a városnak, hogy ilyen impozáns környezetben kezdheti meg az egyetem a beiskolázási kampányát.

  • Egy picit hazatértem – mondta ünnepi beszédében dr. Borhy László.  - Sorsszerű találkozás ez, hiszen az ELTE és a Savaria Egyetemi Központ 2017. február 1-i integrációja után, 2017. augusztus 1-ől vállaltam rektorként az egyetem irányítását. Ezen az úton jártam zeneiskolába, a nagyszüleimhez, a Kanizsai Dorottya Gimnáziumba, minden fát ismerek. Szombathelynek és Vas megyének nagyon jó lehetőség, hogy az ELTE itt megjelent. Személyem garancia arra, hogy az egykori tanárképző főiskola visszanyerje régi fényét. Ezen fogunk dolgozni. Ehhez kérem az együttműködő partnerek további támogatását megköszönve eddigi segítségüket.

Dr. Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese köszönetet mondott dr. Hende Csaba miniszternek, országgyűlési képviselőnek, Harangozó Bertalan kormánymegbízottnak, dr. Puskás Tivadar polgármesternek, valamint a cégvezetőknek, hogy a gépészmérnökképzés elindítását segítették. Hangsúlyozta, hogy az ELTE-vel együtt a Savaria Egyetemi Központ „sikerre van ítélve”, ez egy olyan új kezdet, aminek egy év múlva már érdemes lesz megnézni az eredményét.

Dr. Hende Csaba miniszter, országgyűlési képviselő kiemelte: amikor 1983-ban végzett az ELTE-n, nem gondolta, hogy jó három évtized múlva ő köszöntheti Szombathelyen az ELTE első emberét., annak a történelmi jelentőségű folyamatnak az eredményeként, amely a Savaria Egyetemi Központot Magyarország első egyetemének részévé tette.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere arról beszélt, hogy a 2000 éve folyamatosan lakott városunkba érkezett a nagy múltú, négyszáz éves egyetem megerősítve a szombathelyi felsőoktatást. Külön öröm, hogy Magyarország legrégebbi egyetemének rektora szombathelyi, és büszke a gyökereire. A polgármester üdvözölte a Kínából és Olaszországból érkezett, és a rendezvényen résztvevő testvérvárosi küldöttségeket is.

Dr. Hamar Imre, az ELTE nemzetközi rektorhelyettese, a Konfuciusz Intézet igazgatója anyanyelvén is köszöntötte a kínai küldöttséget, új külkapcsolatok lehetőségét villantotta fel itt Szombathelyen is a keleti nyitás jegyében, majd a vendégek a közös sikerre, az új kezdet örömére koccintottak.