Sákovics most tenisz-Eb-győzelmet szerzett

SEK | 2021.06.14.
Sákovics most tenisz-Eb-győzelmet szerzett

Az ELTE szombathelyi Sporttudományi Intézetének oktatója a racketlonban eddig elért tizennégy világbajnoki cím után másik sportágban lett Európa-bajnok.

Szenzációs szombathelyi sikerek születtek a horvátországi Umagban megrendezett szenior tenisz Eb-n.

Bajnoki címet nyert a Bogár Szabó Éva–Sákovics Péter vegyes páros, amely a hatvan éven felüliek kategóriájában állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Ahhoz, hogy ez sikerülhessen, három mérkőzést kellett megnyerniük.

A négy közé jutásért egy francia duót győztek le Sákovicsék 6:1, 6:2 arányban, majd következett az elődöntő, ahol a cseh páros férfi tagja megsérült, ezért a duó feladta a mérkőzést, így a szombathelyiek bejutottak a fináléba.

A döntőt a spanyol Carmen Lang Verdugo és a holland Frank Van Ierven páros ellen vívták. Az első szett szorosan alakult, de végét jobban bírták a magyarok és 6:3-mal megszerezték a vezetést. A második szett elején sikerült brékelni az ellenfél férfi tagját, Sákovics Péter pedig hozta sajátját, és ez már sejtette, hogy meglesz a győzelem. Így is lett, a szombathelyi páros felszabadultan játszva 6:0-ra nyerte a második szettet, és ezzel a döntőt is.

Sákovics Péter a férfi +60-as páros kategóriában is remekül szerepelt: a budapesti Amberger Árpád partnereként bronzérmet szerzett. A negyeddöntőben egy svéd–osztrák párost győztek le Sákovicsék, majd az elődöntőben kikaptak a végső győztes olasz duótól.

Harminchat ország több mint háromszáz játékosával lebonyolított Eb-n (harminc évtől kilencven évig bezárólag, öt évenkénti korosztályokra bontva) hat napon át huszonhat pályán játszottak a teniszezők.