Rekordszámú jelentkezés a szeptemberben induló szombathelyi képzésekre

2021.03.23.
Rekordszámú jelentkezés a szeptemberben induló szombathelyi képzésekre

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi campusára a 2021-es általános felvételi eljárásban a tavalyinál 22,65 százalékkal több első helyes jelentkezés érkezett.

2021-ben is magasan vezet az ELTE a hazai egyetemek között az általános felvételi eljárás jelentkezési adatai szerint. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemet idén 14 575 felvételiző jelölte meg első helyen, ami az intézmény csaknem négy évszázados történetében is rekordnak számít.

Ez több mint 7 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest, és messze a legmagasabb szám a hazai felsőoktatási intézmények között.

Idén a 2020. évi alacsony bázishoz képest nagyjából 11 százalékkal többen, 101 878-an jelentkeztek a felsőoktatásba Magyarországon, közülük 26 562-en jelölték meg az ELTE-t a megcélzott intézmények között. Ez azt jelenti, hogy minden negyedik felvételiző szeretné az ELTE-n folytatni tanulmányait.

A felvi.hu-n március 18-án nyilvánosságra hozott jelentkezési adatok alapján a 2021-es általános felvételi eljárásban az ELTE-karok szombathelyi képzéseire és a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ szeptemberben induló képzéseire rekordszámú, 915 első helyes jelentkezés érkezett.

Ez a szám a tavalyi adathoz képest 22,65 százalékkal magasabb – vagyis jóval az országos 11 százalékos növekedés feletti, és még az összegyetemi növekedést is négy százalékkal meghaladja.

A Szombathelyen több évtizedes hagyománnyal rendelkező pedagógusképzésekre történt első helyes jelentkezések tavalyhoz képest 18,5 százalékos növekedést mutatnak.

Július 8-ig lehetőség van egyszeri alkalommal változtatni a megjelölt egyetemek sorrendjén! A ponthatárok, felvételi eredmények kihirdetésének tervezett dátuma július 22.