Rekordszámú érdeklődő a második nyílt napon

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2023.01.26.
Rekordszámú érdeklődő a második nyílt napon

Csaknem ötszázan látogattak el a Savaria Egyetemi Központba.

Az ELTE szombathelyi campusa hosszú ideje gondosan megtervezett forgatókönyv szerint nyitja ki kapuit a továbbtanulni vágyók számára az általános felvételi eljárás ideje alatt.

A decemberi nyílt napon átfogó képet kaphatnak a Savaria Egyetemi Központról az elérhető képzésektől az egyetem infrastruktúráján át a hallgatói élettel kapcsolatos információkig.

Januárban elsősorban azok élnek a nyílt nap adta lehetőséggel, akik már tudatosan érdeklődnek valamelyik szak iránt, de még vannak kérdéseik a felvételi jelentkezés beadása előtt, ami a rendezvény jellegét is meghatározza.

Az idei, 24-én megtartott rendezvényen a korábbiakhoz hasonlóan oktatók és hallgatók a C–épületi aulában tematikus standoknál várták a leendő egyetemistákat, akik egy helyen első kézből tájékozódhattak az összes őket érdeklő képzésről.

Közben párhuzamos előadások, tájékoztatók indultak a felvételi eljárás aktualitásáról, a felsőoktatási tanulmányok okos finanszírozásáról, illetve arról, hogy miért is éri meg helyben ELTE-s diplomát szerezni.

Ezeken kívül be lehetett ülni az ország hat egyetemének hét képzőhelyén, köztük Szombathelyen is elindult újragondolt természettudományos tanárszak, a Z-szak ismertetőjére, vagy éppen a vizuális művészeti, a sporttudományi, valamint a közgazdászképzésekről és a pszichológia szakról szóló prezentációkra. A műszaki képzés iránt érdeklődők látogatást tehettek a gépészmérnöki laborokban.

Azok is válaszokat kaptak a kérdéseikre, akik például a kollégiumokkal és az ösztöndíjakkal kapcsolatban érdeklődtek.

Lenkai Nóra rektori biztos másokon kívül arra hívta fel a jelen lévők figyelmét, hogy az ELTE-s minőség immár a vasi megyeszékhelyen is elérhető, és aki az egyetem szombathelyi képzését választja, élete legjobb döntését hozza meg. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az ország legnívósabb és a felvett hallgatók száma alapján legnépszerűbb felsőoktatási intézménye, amely a hazai és a nemzetközi rangsorokban is kiválóan szerepel. Ez a 21. század kihívásainak megfelelő magas színvonal várja a felvételizőket a Savaria Egyetemi Központban is, amely ipari együttműködésekkel és partnerintézményekkel megvalósuló gyakorlatorientált képzéseket kínál egy családias, összetartó campuson.

A nyílt napon látogatást tett Borhy László, az ELTE rektora is.

A legkitartóbbakat a rendezvény végén ajándéksorsolás várta, amelyen négy látogatónak kedvezett a szerencse: ketten okosórával, ketten a Savaria Egyetemi Központ ajándékcsomagjával lettek gazdagabbak.

Rekordszámú érdeklődő a második nyílt napon

Rekordszámú érdeklődő a második nyílt napon

0

/

0

0

/

0