Régészhallgatók konferenciáztak a campuson

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2023.11.21.
Régészhallgatók konferenciáztak a campuson
Az ELTE Savaria Egyetemi Központ adott helyet a II. Régészhallgatók Országos Konferenciájának. Két nap alatt nyolc témakörben harminc előadás hangzott el.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Régészettudományi Intézete először tavaly az ELTE Bölcsészettudományi Karán rendezett szimpóziumot az alapszakjuk végén járó, mesterszakos és doktori képzésben tanuló régészhallgatóknak.

Idén az ELTE szombathelyi campusán gyűltek össze a leendő szakemberek az ország minden pontjáról a tapasztalatszerzés, a gyakorlás, valamint a kapcsolatépítés jegyében.

A jelenlévőket a házigazda nevében Lenkai Nóra rektori biztos üdvözölte, aki bemutatta az ELTE Savaria Egyetemi Központot, illetve annak képzési kínálatát.

A szervezők nevében Párkányi Bence, az ELTE Történettudományi Doktori Iskola hallgatója mondott köszöntőt, emlékeztetve, hogy a jelenlegi országos régészkonferenciák legtöbbször korszakspecifikusak és nehezen elérhetők a hallgatók számára.

Kiemelte,

a Régészhallgatók Országos Konferenciáján a tudományterület feltörekvő generációjának tagjai témakörök szerint kialakított szekciókban ismertethetik kutatásuk eredményeit.

Az efféle szakmai események biztosítása az ELTE irányelvei között is szerepel, hiszen a rajtuk történő részvétel elengedhetetlen egy régész életében.

Folytatás következik jövőre, az ország egy másik régészképzést folytató intézményében.

Régészhallgatók konferenciáztak a campuson

Régészhallgatók konferenciáztak a campuson

0

/

0

0

/

0