Pozsonyt és Dévényt is „bevették” a SEK-es hallgatók

Kocsis Marcell - Fotó: ELTE HÖK Savaria | 2018.04.18.
Pozsonyt és Dévényt is „bevették” a SEK-es hallgatók

Március 13-án, a szombathelyi Hallgatói Önkormányzat szervezésében indult útjára a SEK-es hallgatók hagyományos tavaszi, ezúttal is buszos kirándulása, amelynek úticéljai a szlovákiai Pozsony és Dévény voltak.

A hallgatókat a Savaria Történelem Tanszék oktatói is elkísérték, az idegenvezető tisztjét pedig dr. Cierna Lubica vállalta magára. A tanárnő szűkebb hazájához a Felvidék északnyugati része is hozzátartozik, így a hallgatók az adatszerű tények helyett igazi érdekességekkel is feltöltekezhettek északi szomszédunkról.

A szombathelyi HÖK így összegezte a könnyed kirándulást: „A korai indulás és a felhős idő senkinek nem szegte kedvét, sőt, remek idő várt ránk Szlovákiában. Megnéztük a pozsonyi várat, a koronázási templomot, végig mentünk a koronázási útvonalon a Mihály kapuig. Szabadprogram keretében mindenki felfedezhette a várost, helyi finomságokat kóstolhatott, például ízletes fagylaltokat. A tanárnőn kívül számos érdekességgel látta el a hallgatókat korszakukhoz kapcsolódóan Agócs Nándor, Urbán Máté és Katona Attila tanár urak. Dévényben csodálatos panorámában gyönyörködhettek a hallgatók, pihenhettek egyet a napsütésben, majd indultunk haza.”

A Hallgatói Önkormányzat legalább félévente szeretne a pozsonyihoz hasonló, akár többnapos kirándulásokat szervezni, amelyekre minden SEK-es diákot és oktatót szeretettel várnak: ezeknek az utaknak az ára majdnem jelképes, a „kézhez kapott” élmény azonban maradandó.

Pozsonyt és Dévényt is „bevették” a SEK-es hallgatók

Pozsonyt és Dévényt is „bevették” a SEK-es hallgatók

0

/

0

0

/

0