Pótfelvételi végeredmény: plusz 54 százalék felvett jelentkező

Kleinhappel Miklós | 2018.08.29.
Pótfelvételi végeredmény: plusz 54 százalék felvett jelentkező

A Savaria Egyetemi Központ az elsőéves hallgatói létszám szempontjából a 2018/2019-es tanévben áttörte a 700 fős határt: szeptembertől 708-an, a tavalyinál 26 százalékkal többen kezdhetik meg tanulmányaikat az ELTE szombathelyi képzésein.

Ahogy arról korábban hírt adtunk: a Savaria Egyetemi Központ szakjaira a tavalyi 49 után idén 72 pótfelvételis jelentkezés érkezett, ez 47 százalékos – a várakozásokat a hagyományos eljáráshoz hasonlóan jóval meghaladó – emelkedés. A pótfelvételi eljárás keretében azok adhatták be jelentkezésüket, akik a hagyományos eljárásban nem vettek részt vagy nem kerültek be egyik általuk megjelölt képzésre sem.

A SEK a felvételi elbeszélgetéseket, valamint az alkalmassági és a gyakorlati vizsgákat augusztus 21-én tartotta. A pótfelvételi végeredmény: plusz 54 százalék felvett jelentkező a tavalyihoz képest. Így szeptemberben 708-an kezdhetik meg tanulmányaikat az ELTE szombathelyi képzésein.

Mint ismeretes, az idei normál felvételi eljárásban az előző évhez képest 24 százalékkal több jelentkező került be a Savaria Egyetemi Központ képzéseire. A pótfelvételi eljárás számával együtt ez a szám 26 százalékra nőtt.

Amellett, hogy tavaly óta a felvettek száma jelentősen emelkedett, a sikeres felvételihez szükséges minimális pontszámok minőségi ugrást mutatnak: amíg a Nyugat-magyarországi Egyetem részeként működve 308–310 volt az átlagos ponthatár, az elmúlt évben pedig 338, idén ez a szám az alapképzések esetén 351-re, az osztatlan mesterképzéseket tekintve 352-re nőtt, ami már ELTE-minőséget jelent.