Pickleball nyílt nap

Pickleball nyílt nap
06/24

2023. június 24. 10:00 - 16:00

ELTE Savaria Egyetemi Központ Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnok

06/24

2023. június 24. 10:00 - 16:00

ELTE Savaria Egyetemi Központ Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnok


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központja (ELTE SEK) és a VASBALL Sportegyesület közös szervezésében kerül sor a világ leggyorsabban növekvő sportágának, a pickleball-nak a megismertetésére és népszerűsítésére, amelyre minden érdeklődőt sok szeretettel várunk! A játék alapjai könnyen elsajátíthatóak, hamar szerezhető sikerélmény, és minden korosztály által játszható. Némileg hasonlít a teniszre, a tollaslabdára és az asztaliteniszre is, de nem szükséges ezen sportágak ismerete a játék megtanulásához.

Az eseményre június 24-én kerül sor, 10 órától várunk kicsiket és nagyokat, hogy minél többen megismerhessék és kipróbálhassák ezt a sportot. Könnyed, sportos ruházat és sportcipő (terembe) szükséges hozzá mindössze, minden más eszköz rendelkezésre áll. Körülbelül 12 óráig lesz lehetőség a gyakorlásra és játékra Komáromi Róbert, pickleball edző segítségével, ezen időszakon belül bármikor lehetséges a be- és kikapcsolódás.

Délben egy edzés kezdődik, sok játékkal, ebbe akár a bátrabb kezdők is bekapcsolódhatnak, akik hamar belerázódtak a játékba a bemutató gyakorlás során.

Végül a nap egy felkészülési versennyel zárul majd, a nevezők számától függően kb. 13.30-14.00 órai kezdéssel, ami páros verseny lesz, nem lesznek külön kategóriák, a férfi, a női és a vegyes párosok is együtt, egymás ellen indulnak majd. Ez egyúttal a Vas vármegyei és környékbeli, az országos bajnokságsorozatban részt vevő játékosok következő, soproni versenyre való felkészülését is szolgálja.

Parkolás szombati napon mindenhol ingyenes a környéken, korlátozott számban az Esze Tamás utca felőli parkoló is használható. Öltözők igen, de büfé nem áll rendelkezésre. Automaták elérhetőek az épületben.

Pickleball – játék mindenkinek – próbáld ki!

Program:

10:00-kor: Megnyitó, majd sportágbemutató és kipróbálási lehetőség teljesen kezdőknek is. A bemutatót Komáromi Róbert, az Országos Pickleball Szövetség elnökségi tagja, pickleball edző vezeti

12:00-tól: Pickleball 3.0 edzés, majd rövid szünet

14:00: ELTE-VASBALL Pickleball Felkészülési Páros Verseny megnyitója, csoportmeccsek, majd helyosztók (kizárólag az 1-4. helyért)