Piacképes diplomák kiadása a cél

Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós | 2019.11.13.
Piacképes diplomák kiadása a cél

Az ELTE-nek Szombathelyen is az a célja, hogy piacképes diplomákat adjon ki, ezért fontos, hogy a helyi cégek meg tudják fogalmazni, mit várnak el a Savaria Egyetemi Központtól – többek között ezt mondta el Lenkai Nóra, a SEK Savaria Campus Iroda vezetője a Vas Népe állásbörzén megtartott kerekasztal-beszélgetésen.

A megyei napilap immár hatodik alkalommal rendezett állásbörzét az Agora – Művelődési és Sportházban október 30-án, amelyen beiskolázási kampánya keretében az ELTE szombathelyi campusa ezúttal is standdal képviseltette magát. Az érdeklődőket a Hallgatói Önkormányzat tagjai tájékoztatták az egyetem régiós munkaerőpiaci igényeket kielégítő képzéseiről.

Az ELTE SEK a gimnáziumi érettségi előtt állók számára épp úgy kínál továbbtanulási lehetőségeket, mint a szakképzésben részt vevőknek. De a felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek is érdemes böngészniük az intézmény szombathelyi szakkínálatát, akik egy másik (akár rövidciklusú formában elvégzett) egyetemi képzéssel bővíthetik portfóliójukat.

Az állásbörzén Ők és mi címmel kerekasztal-beszélgetés formájában a munkaerőpiaci kihívásokról szóló foglalkoztatási fórumot tartottak, amelyen részt vett a Savaria Campus Iroda vezetője is. Lenkai Nóra arra hívta fel a beszélgetőtársak, az ADA Hungária Bútorgyártó Kft., a Sága Foods Zrt., a Pannonwork Zrt, valamint a Vas Megyei Kormányhivatal képviselőinek figyelmét, hogy az ELTE Szombathelyen a cégekkel együttműködve kívánja fejleszteni a képzéseit.

Az irodavezető hangsúlyozta, az egyetemnek a vasi megyeszékhelyen is az a célja, hogy piacképes diplomákat adjon ki, ezért fontos, hogy a helyi cégek meg tudják fogalmazni, mit várnak el a Savaria Egyetemi Központtól. Az immár ötéves múltra visszatekintő gépészmérnöki képzés után a munkaerőpiaci igényekre reagálva az egyetemen turizmus–vendéglátás szak indult, az előbbihez hasonlóan duális formában is, de céges igény esetén a SEK-en moduláris képzések és online kurzusok indítására is van lehetőség.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Vas Népe Facebook-oldalán.

Piacképes diplomák kiadása a cél

Piacképes diplomák kiadása a cél

0

/

0

0

/

0