Példaértékű elkötelezettség és hivatástudat

Szöveg: Kleinhappel Miklós – Fotó: ELTE Online | 2022.12.20.
Példaértékű elkötelezettség és hivatástudat

Az ELTE Pedagógusképzéséért Díjjal tüntette ki az egyetem Fasching Zsuzsannát, a Zenepedagógiai Tanszék adjunktusát.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen több évszázados hagyománya van a pedagógusképzésnek: a jogelőd egyetemen, 1773-ban elkezdődött a tanárképzés intézményes kereteinek a kialakítása. Szombathelyen csaknem hat és fél évtizede folyik pedagógusképzés.

Az ELTE Tanárképző Központjának javaslatára a Pedagógusképzési és Pedagógus-továbbképzési Tanács 2021-ben két új, egyetemi szintű kitüntetést, Az ELTE Pedagógusképzéséért Díjat, valamint Elismerő Oklevelet alapított. Az elismerésekben azok részesülhetnek, akik a legtöbbet tettek, illetve tesznek az egyetem pedagógusképzéséért.

A díjátadó ünnepség időpontja minden évben az Eötvös József-féle első népoktatási törvény szentesítésének a napjához, 1868. december 15-éhez kapcsolódik.

Az idei rendezvényen a tanács döntése alapján a pedagógusképzésben végzett kiváló munkájáért Fasching Zsuzsanna az ELTE Pedagógusképzéséért Díjban részesült.

Az elismerést december 1-jén az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Aula Magna dísztermében Borhy László rektor adta át.

Fasching Zsuzsanna a Savaria Egyetemi Központ jogelőd intézményében, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán 1991-ben kezdte meg oktatói munkáját. A kezdetektől fogva módszertani kurzusokat tartott. Laudációja szerint munkáját az empátia, az egyénre szabott odafigyelés, az értékközpontúság, a szakmai alázat jellemzik.

„Kiemelkedő eredményei vannak a tehetséggondozásban. Oktatói tevékenységében nemcsak a folyamatos innovációk, hanem a zene segítségével történő személyiségfejlesztés is fontos helyet kapnak. Fasching Zsuzsanna oktatói munkája, a pedagóguspálya és a pedagógusképzés iránti elkötelezettsége, hivatástudata példaértékű”

– olvasható a méltatásban.

Az új egyetemi elismerések történetében Fasching Zsuzsanna már a második kitüntetett oktató, aki az ELTE szombathelyi campusán tevékenykedik: a tavalyi évben Tóth Csaba, a Vizuális Művészeti Tanszék főiskolai docense Az ELTE Pedagógusképzéséért Elismerő Oklevelet vehette át.

Példaértékű elkötelezettség és hivatástudat

Példaértékű elkötelezettség és hivatástudat

0

/

0

0

/

0