Pedagógia Mestere oklevelet vehetett át

Kleinhappel Miklós – Fotó: Rusznák Gábor/ELTE | 2021.09.16.
Pedagógia Mestere oklevelet vehetett át
Pedagógia Mestere oklevelet vehetett át Gerölyné Kölkedi Éva, az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ (SRPSZKK) igazgatóhelyettese, pedagógiai szakértő. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem köznevelési intézményei hagyományteremtő szándékkal 2017-ben ünnepelték először közösen a pedagógusnapot Budapesten, az Aula Magnában, az azok igazgatóiból álló Köznevelési Bizottság szervezésében. 

Az idei évben a nyár elejei pedagógusnapi ünnepség a járványhelyzet miatt elmaradt, a rendezvényt szeptember 8-án tartották meg. 

A rendezvényen megjelenteket Mesterházy Ferenc, a Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola igazgatója, a bizottság elnöke köszöntötte, elismeréseket adott át Borhy László, az ELTE rektora. 

Gerölyné Kölkedi Éva a Köznevelési Bizottság által alapított Pedagógia Mestere oklevélben részesült, a pedagógiai-szakmai szolgáltatási területeken nyújtott több évtizedes magas színvonalú, példaértékű munkájáért és a Vas megyei köznevelés érdekében végzett tevékenységeiért.  

Gerölyné Kölkedi Éva kitüntetésének indoklása szerint harminchat éve dolgozik a Vas megyei pedagógiai-szakmai szolgáltatásban. Pályáját 1985-ben kezdte a Vas Megyei Pedagógiai Intézetben, majd 2006 óta, amikortól az intézet feladatai a szombathelyi felsőoktatáshoz kerültek, az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központnak és jogelőd intézményeinek munkatársa volt. 2016 és 2021 között az SRPSZKK Szakmai Szolgáltató Intézményegységének vezetője volt, jelenleg az intézmény igazgatóhelyettese.  

A pedagógiai-szakmai szolgáltatási területek szinte mindegyikén dolgozott, fő tevékenységei a pedagógus-továbbképzések fejlesztése, akkreditációja, szervezése, a pedagógiai tájékoztatás és az iskolai könyvtári szaktanácsadás. 

A magas színvonalú munkavégzése érdekében folyamatosan képezi magát, a következő végzettségekkel rendelkezik: könyvtáros és történelem szakos általános iskolai tanár, pedagógiatanár mesterszak, közoktatásvezető, kistérségi tanügyigazgatási szakértő, gyakorlatvezető mentortanár.  

Pedagógiai szakértői és vezetői munkáját példaértékűen végzi, kollégái munkavégzését rendszeresen segíti, a Vas megyei köznevelési intézmények pedagógusainak tevékenységeit és tanulását folyamatosan támogatja.  

Számos projektben és fejlesztésben vállalt fontos feladatokat az elmúlt évtizedekben, jelenleg az EFOP 3.1.2 Mindenki iskolája projektben a Regionális Képzési Alközpont képzési koordinátora, valamint a CODES oszták–magyar Interreg projekt képzési munkacsoportjának vezetője. 

Pedagógia Mestere oklevelet vehetett át

Pedagógia Mestere oklevelet vehetett át

0

/

0

0

/

0