Ötletverseny hallgatóknak

SEK | 2023.03.03.
Ötletverseny hallgatóknak

Március 12-ig várja a szervező Pannon Gazdasági Hálózat idősgondozás digitalizációjával foglalkozó egysége hallgatók jelentkezését a Nem gagyi a nagyinak című ötletversenyre.

Az ötletversenyben résztvevő multidiszciplináris egyetemi csapatok feladata, hogy kidolgozzák egy idősgondozást vagy idősek életét segítő okosbútor vagy -eszköz koncepcióját, melynek megvalósítását mentorok segítik a heti találkozókon.

A versenyre az együttműködő egyetemek diákjai jelentkezhetnek egyénileg vagy csapatban. A jelentkezésnek nincs előfeltétele. Csapat jelentkezése esetén minden csapattagnak az együttműködő partnerek képzésében kell részt vennie.

A csapatok összetétele:
egészségügyi tag (Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar),
közgazdász/marketinges tag (ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Intézet),
mérnök/informatikus tag (ELTE IK Savaria Műszaki Intézet).

A csapatoknak minimum három szakterületről legalább egy taggal kell rendelkezniük, de egy-egy kategóriából több tag is lehet egy csapatban. Egy csapat maximum öt főből állhat.

A megvalósítás során a csapatok mentorszolgáltatást kapnak hat héten keresztül.

A benyújtott pályamunkákat szakmai zsűri fogja áttekinteni, majd zártkörű rendezvény keretében megtartott pitch-et követően a helyszínen értékelni.

A győztes csapat az alábbi szolgáltatásokat veheti igénybe:
segítséget kap az első prototípus kialakításában, legyártásában; összekötjük az SZTNH-val, amely segít a jogvédelmi, szabadalmaztatási kérdésekben; becsatornázzák nemzetközi, pénznyereménnyel járó startup versenyekre; összekapcsolják őket a régió legnagyobb startup inkubátorával; segítik a termék tesztelését a valódi célcsoportban (idős háztartások).