Országos szakmai kitüntetést kapott Kalocsai Péter

SEK | 2022.02.03.
Országos szakmai kitüntetést kapott Kalocsai Péter

A Történelem Tanszék vezetője több éves színvonalas, közlekedéstudományt segítő munkásságáért civil szakmai elismerést, Közlekedéstudományi Egyesületért Díjat vehetett át.

A kitüntetést január 26-án Budapesten az Aranytíz Kultúrházban adták át.

A díj odaítélésének feltétele, hogy a tudományos társulat tevékenységét kiemelkedően és önkéntesen segítő személy ne legyen tagja a Közlekedéstudományi Egyesületnek (KTE).

Az ELTE szombathelyi oktatójának kutatási területe a közlekedéstörténet, amely határterületet képez a közlekedés- és a történettudomány között.

Kalocsai Péter számára nagy szakmai elismerés, hogy a civil tudományos szakmai testület országos elnöksége felfigyelt munkájára, és kitüntetéssel díjazta azt.

A díj odaítélésében meghatározó szerepet játszott a szakma által nagyon sikeresnek és színvonalasnak tartott kétnapos V. Országos Közlekedéstörténeti Konferencia, amelyet 2021. szeptemberében a Savaria Egyetemi Központban rendeztek meg, a KTE társrendezésében. A tudományos tanácskozásra közel félszáz előadó érkezett, az egész országból és a határainkon túlról is. Az előadásokat több mint száz fő hallgatta meg. A szakmai konferencia szervezésében és lebonyolításában az oroszlánrészt Kalocsai Péter végezte önkéntes munkában.

A Történelem Tanszék vezetője a konferenciák szervezésén túl egyebek mellett közlekedéstörténeti tanulmánykötetek szerkesztésében, lektorálásban működik közre.